İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Öcalan: Yasa, tarihi bir gelişme

HDP heyetiyle görüşen PKK’nın hapisteki lideri Abdullah Öcalan, çözüm sürecine yasal çerçeve getiren yasa tasarısının Meclis’e gelmesini “tarihi bir gelişme” olarak değerlendirdi. PKK lideri Abdulah Öcalan 20. kez HDP heyetiyle görüştü. Halkların Demokratik Partisi (HDP) grup başkan vekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’den oluşan heyetle İmralı adasında görüşen PKK lideri Abdullah Öcalan çözüm sürecine yasal çerçeve getiren yasanın Meclis’e gelmesi için “Tarihi gelişme” dedi.

Çözüm süreci başladığından beri 20. kez Öcalan’la görüşen HDP heyeti, altı maddeden oluşan çerçeve yasa tasarısını PKK lideriyle değerlendirdi.
Görüşmeye ilişkin HDP heyetinin, ayrıntılı bir yazılı açıklama yapması bekleniyor.
Aynı heyet son olarak 9 Haziran’da İmralı’ya gitmişti.
Çarşamba günü İçişleri Komisyonu’nda
Görüşme, PKK’yla başlatılan çözüm sürecine yasal çerçevesini oluşturması planlanan ‘Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumlal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Tasarısı’nın TBMM Başkanlığına sunulmasının ardından gerçekleşti. Asıl komisyon olarak İçişleri Komisyonu’na, tali komisyon olarak da Adalet ve Anayasa komisyonlarına havale edildi. Tasarı, çarşamba günü İçişleri Komsiyonu’nda görüşülmeye başlanacak.
CNN Türk televizyonuna konuşan Meclis Başkanı Cemil Çiçek CHP’nin yasayı geri iade etmesi konusundaki çağrısına “Meclis Başkanı’nın neyi nasıl yapacağını tüzükler belirler. Kanun tasarıları söz konusu olduğunda ilgili komisyonuna gider. Anayasa Komisyonu’na yönlendirdik” yanıtını verdi.
Kaynak: Al Jazeera, CNN Türk, DHA
http://www.aljazeera.com.tr/haber/ocalan-yasa-tarihi-bir-gelisme

Yorumlar kapatıldı.