İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Midyat’ta Açıklama

Eğitim Sen Midyat Temsilciliği Hukuk Sekreteri Mehmet Emin Çiçek, Ortadoğu’da insanların, yüzyıllarca bir sorun yaşamadan, biri diğerini kültüründen, inancından dolayı dışlamadan yan yana yaşadıklarını dile getirdi. Çiçek, şöyle konuştu: “Midyat Eğitim-Sen olarak, Ortadoğu’da yaşanan bu zulmün halkların bir kaderi olmadığını söylüyoruz. Bu coğrafyadaki etnik kökeni Arap, Kürt, Ermeni, Türk, Acem, Asuri, Keldani, Süryani ve dini inançları Yahudi, Müslüman, Yezidi, Hristiyan, Nusayri ne olursa olsun hiçbir insanın katledilmesinin kabul edilecek bir durum olmadığını dile getiriyoruz. Bu katliamların hiçbir haklı gerekçesinin olmadığını belirtiyoruz. Unutmamak gerekir ki farklılığımız güzelliğimizdir.”

***
Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Midyat Temsilciliği, Ortadoğu’da yaşanan zulmün halkların bir kaderi olmadığını belirtti.
Eğitim Sen Midyat Temsilciliği Hukuk Sekreteri Mehmet Emin Çiçek, yaptığı açıklamada, Ortadoğu’da yaşanan zulme karşı hakikatin peşinde koşarak zulümlere karşı ortak tavır takınmanın artık bir zorunluluk haline geldiğini söyledi.
Ortadoğu’da insanların, yüzyıllarca bir sorun yaşamadan, biri diğerini kültüründen, inancından dolayı dışlamadan yan yana yaşadıklarını dile getiren Çiçek, şöyle konuştu:
“Midyat Eğitim-Sen olarak, Ortadoğu’da yaşanan bu zulmün halkların bir kaderi olmadığını söylüyoruz. Bu coğrafyadaki etnik kökeni Arap, Kürt, Ermeni, Türk, Acem, Asuri, Keldani, Süryani ve dini inançları Yahudi, Müslüman, Yezidi, Hristiyan, Nusayri ne olursa olsun hiçbir insanın katledilmesinin kabul edilecek bir durum olmadığını dile getiriyoruz. Bu katliamların hiçbir haklı gerekçesinin olmadığını belirtiyoruz. Unutmamak gerekir ki farklılığımız güzelliğimizdir.”
http://www.beyazgazete.com/haber/2014/6/27/midyat-ta-aciklama-2284903.html

Yorumlar kapatıldı.