İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Serj Sarkisyan: Ermenistan gerekli olması durumunda Kudüs Ermenileri Patrikliğine desteğe hazır

Cumhurbaşkanı Sarkisyan, Kutsal topraklarda asırlara uzanan tarih ve zengin geleneklere sahip Kudüs Ermenileri Patrikliğinin Ermeni manevi ve kültürel  mirasının muhafazası ve bunun gelecek nesillere aktarılması işininin önemini vurguladı. Ermeni Kutsal Apostolik Kilisesinin   Ermeni halkının yaşamındaki istisnai misyonunu dikkate alarak cumhurbaşkanı, Ermenistan Cumhuriyetinin gerekli olması halinde Kudüs Ermenileri Patrikliğine bu misyonunu gerçekleştirmesi yolunda desteğe hazır olduğu teminatını verdi.

***
Ermenistan cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan bugün Kudüs Ermenileri Patriği Başepiskopos Nurhan Manukyan’ı kabul etti.

Cumhurbaşkanı ve patrik; ulus-kilise meseleleri, Ermenistan Cumhuriyeti-Ermeni Apostolik Kilises arasında tesis olan sıkı işbirliği, Kudüs Ermenileri Patrikliğnin faaliyetleri yanısıra tüm dünyaya yayılmış halkımızın yaşamında Ermeni kilisesinin rolü ve önemine ilişkin konuları değerlendirdiler.

Cumhurbaşkanı Sarkisyan, Kutsal topraklarda asırlara uzanan tarih ve zengin geleneklere sahip Kudüs Ermenileri Patrikliğinin Ermeni manevi ve kültürel  mirasının muhafazası ve bunun gelecek nesillere aktarılması işininin önemini vurguladı. Ermeni Kutsal Apostolik Kilisesinin  Ermeni halkının yaşamındaki istisnai misyonunu dikkate alarak cumhurbaşkanı, Ermenistan Cumhuriyetinin gerekli olması halinde Kudüs Ermenileri Patrikliğine bu misyonunu gerçekleştirmesi yolunda desteğe hazır olduğu teminatını verdi.
News from Armenia – NEWS.am

http://news.am/tur/news/215941.html

Yorumlar kapatıldı.