İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türk Amerikan Toplumu, Ermeni ve Rum Lobilerinin Girişimine Karşı Seferberlik Başlattı

İbrahim H. Aydoğan – Turkishny.com
Türk Amerikan toplumu, süresiz olarak ertelendiği söylendikten sonra sürpriz bir şekilde tekrar ABD Kongresi gündemine alınan H.R. 4347 kodlu Türkiye ve Kuzey Kırbıs Türk Cumhuriyeti’ndeki Hristiyan mülkleriyle ilgili kanun teklifine karşı kampanya başlattı.

Türk ve Azeri Amerikan toplumu, faaliyetleri Türk Amerikan Dernekleri Asamblesi (ATAA), Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF), Amerika Azerbaycan Cemiyeti (ASA) ve Azeri Amerikan Konseyi (AAC) tarafından desteklenen Pax Turcica platformu üzerinde başlatılan bir kampanya çerçevesinde kendi bölgelerini temsil eden Kongre Üyeleriyle irtibata geçerek “Türkiye’ye Haçlı Seferine” son verilmesi yönünde çaba göstermeye davet ediyorlar.

Kongre üyenizle irtibat kurarak Türkiye karşıtı teklifin aşırılık yanlısı mahiyetini ortaya koyan bir mektubu göndermek için aşağıdaki linke tıklayınız!
capwiz.com/paxturcica/go/OpposeHR4347
ABD’deki Ermeni ve Rum lobileri tarafından güçlü bir şekilde desteklenen ve 26 Haziran 2014 tarihinde saat 10:00’da oya sunulması planlanan kanun teklifi, Türkiye ve KKTC’de Hristiyanlara ait bütün mülklerin katalogunun yapılmasını öngörmesi itibarıyla ABD’de 2005’ten bu yana Ermeni ve Rumlar tarafından Türkiye aleyhinde açılan tazminat davalarını destekleyen bir düzenleme olarak öne çıkıyor.
Teklifin tam metnini okumak için buraya tıklayınız! http://foreignaffairs.house.gov/sites/republicans.foreignaffairs.house.gov/files/HR%204347_Turkey%20Christian%20Churches%20Accountability%20Act.pdf
Mart ayında Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Ed Royce (Cumhuriyetçi – CA) tarafından sunulan teklif, Türkiye’de mahkemelerin 700’ü aşkın kiliseye değeri 1,5 milyar doları aşan mülkerin iadesi yönünde karar vermiş olmasına rağmen Türkiye’yi Hristiyan mülklerini “çalmakla” itham ediyor.
ABD Dini Özgürlükler Komisyonu’nun 15. Yıllık Raporu’nda 30 ülkeye ilişkin tespitler yer alıyor almasına rağmen sadece Türkiye’ye odaklanan ve Osmanlı coğrafyasındaki diğer ülkelerde tahrip edilen ya da el konulan Müslüman ve Yahudilere ait tarihi ibadethaneler ve vakıf mallarına hiçbir gönderme yapmayan teklif, Temsilciler Meclisi ve Senato’da Türkiye karşıtlığı temelinde birleşen bir yapının çabalarından biri olarak değerlendiriliyor.
http://www.turkishny.com/special-news/56-special-news/154508-turk-amerikan-toplumu-ermeni-ve-rum-lobilerinin-girisimine-karsi-seferberlik-baslatti

Yorumlar kapatıldı.