İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Katolikos Büyük Büyük Mezalim’in 100. Sene-i Devriyesine yönelik Ruhbanlar Konferansına katıldı

18 Haziran’da Ana Taht Kutsal Etchmiatsin’de «Büyük Mezalim’in 100. Sene-i Devriyesi yaklaşırken»başlıklı Ana Taht Kutsal Etchmiatsin ruhbanları 6. Konferansı çalışmalarına başladı; konferansa 93 ruhbandan 75’i katıldı. Ana Taht Kutsal Etchmiatsin Enformasyon Dairesinden verilen bilgiye göre; Dünya Ermenileri Katolikosu konferansın açılışında yaptığı konuşmada konferansın Ermeni Soykırımının 100. Yılı yaklaşırken gerçekleştirilmesinin önemine dikkat çekerek, Osmanlı Türkiyesinde gerçekleştirilen Soykırım sonucu 1.5 milyon Ermenin ölüme mahkum edildiği, milletin  yurtsuzlaştırıldığını, binlerce kilisenin tahrip edilerek ulusal-kültürel değerlerin imha edildiği, ulus ve kilise yaşamına sekte vurduğunu belirtti.

Halk, devlet ve kilisenin karşı karıya bulunduğu sorunların envai türde olduğunu kaydeden Garegin II, halk olarak tüm zorluklar ve badirelerin inanç ve umutla  aşılabileceğinin bilincinde olduğunu ifade ederek, Ermeni ruhanisinin güçlükler karşısında halkın maneviyatını yükseltme, iyimserlik aşılama misyonunu omuzlarında taşıdığını kaydeti.
Dünya Ermenileri Katolikosu Garegin II, konferans katılımcılarına başarılar diledi, Ermeni Soykırımına değinmenin, Ermeni kilisesinin ulusal yaşamdaki misyonunu en iyi şekilde görme olanağı sağlayarak, Ermeni ruhbanını daha da güçlendireceğini ifade etti.
News from Armenia – NEWS.am

http://news.am/tur/news/215094.html

Yorumlar kapatıldı.