İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Suriye Ordusu Yüksek Komutanlığı Kessab’ın kurtarılmasının stratejik öneminin altını çizdi

Suriye Ordusu ve Silahlı Kuvvetler Yüksek Komutanlığınca yayımlanan bildiride, Latakya vilayeti Ermeni meskun Kessab kentinin, ilgili yerleşim biriminin coğrafi özel konumunu dikkate alarak, kurtluşunun öneminin altını çizdi. Suriye SANA Resmi Haber Ajansının verdiği haberde bildiride, ordu birliklerinin Türkiye sınırından denize çıkış yaratma  çabasının akamete uğratıldığı ifade edilerek «Kriminal grup üyelerinin büyük kısmının etkisizleştirilmesi, onların teknik donanımının tahribi ve silahlarının ele geçirilmesi sonrasında Ordu birlikleri Latakya vilayeti Kessab kentinde güvenlik ve istikrarı yeniden tesis ettiler. 

Silahlı Kuvvetler, anayurdun herbir köşesinde güvenlik ve istikarar tesis olana dek yurtseverlik borçlarını yerine getirmeye devam edeceklerdir.» denmekte. Verilen bilgide uzmanların Kessab kentinin farklı alanlarına yerleştirilmiş bomba ve patlayıcı düzenekleri temizledikleri de kaydedilmekte.

Hatırlatalım ekseriyetle Alevi ve Ermenilerin yaşadığı Kessab kenti 21 Mart’ta Türkiye üzerinden sirayet eden 2 büyük  silahçı grubun saldırısına uğamıştı. Kent sakinlerinin büyük kısmı Latakya’ya sığınmak durumunda kalmışlardı.
News from Armenia – NEWS.am
http://news.am/tur/news/214549.html

Yorumlar kapatıldı.