İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Musul’dak hemen tüm Ermeni aileler güvenceli alanlara sığındılar

Irak Ermeni Toplumu Ulusal Merkezi Yönetimi Başkanı Paruyr Hakobyan, Musul’da yaşayan  hemen tüm Ermeni aileler Irak’ın kuzey bölgelerindeki  akrabaları yanında güvenceli alanlara sığındılar… Ermenilerin kendi evlerine geri dönme olanağına değinen Hakobyan, benzeri olanağın durumun stabil bir hal alması durumunda olacağını belirterek ″Devlet gereken tedbirlere teşebbüs etmeye kararlı, bakalım bu ne gibi sonuçlar verecek″ dedi.

***

Musul’da yaşayan  hemen tüm Ermeni aileler Irak’ın kuzey bölgelerindeki  akrabaları yanında güvenceli alanlara sığındılar. NEWS.am muhabirine açıklama Irak Ermeni Toplumu Ulusal Merkezi Yönetimi Bşk. Paruyr Hakobyan’dan geldi.
Ermenilerin kendi evlerine geri dönme olanağına değinen Hakobyan, benzeri olanağın durumun stabil bir hal alması durumunda olacağını belirterek ″Devlet gereken tedbirlere teşebbüs etmeye kararlı, bakalım bu ne gibi sonuçlar verecek″ dedi.
Hakobyan, en önemlisinin insani kayıplar olmaması olduğunu belirterek ″Siyasi Meclis üyelerimizden birinin, bir doktor ve anne ve iki kızından oluşan bir Ermeni ailenin Musul’da kaldığına ilişkin bilgi var. Onlar kentten çıkamamışlar″ dedi.
Hatırlatalım; ″Irak ve Şam İslam Devleti″ne (IŞİD) bağlı silahlı gruplar Musul kentini işgal ettiler; bundan ötürü Musul kentinde yaşayan Ermeni aileler de madur oldular. Yaklaşık 65 aile evlerini ve varlıklarını terk ederek Musul’dan uzaklaştılar.
News from Armenia – NEWS.am
http://news.am/tur/news/213945.html

Yorumlar kapatıldı.