İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azerbaycan’ın anti Ermeni faaliyetleri ABD Kongresi’nde görüşüldü

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ermeni Davası Grubu (ANCA), Kongre’nin Avrupa’da Güvenlik ve İşbirliği Komitesi’nde (Helsinki komitesi) düzenlenen tartışmalarda Ermeniler’e  karşı Azerbaycan’ın  faaliyetleri, hoşgörülsüzlüğü ile zülümleri kongre üyelerinin dikkatine sundu. ANCA’nin hükümet ile iletişim dairesi müdürü Kate Nahapetyan, Bakü’nün insan haklarının uluslararası normlarını ve üstlendiği uluslararası yükümlülükları ihlal ettiğine ilişkin evraklar sundu.

ANCA’ya göre Azerbaycan yürüttüğü politikayla  bölgedeki istikrarı bozuyor ve tehlikeli bir ortam oluşturup geniş kapsamlı askeri operasyonun yeniden başlanmasına  yol açıyor.
Nahapetyan “ Amerikalılar olarak Azerbaycan’ın anti Ermeni ve yıkıcı politikasını görmezden gelemeyiz. Ne ABD hükümeti, ne AGİT (Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı) mevkidaşlarımız Azerbaycan’ın anti Ermeni politikası ile hemfikir olmamalı.”
Komitesinin sonraki oturumunda  ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Eric Rubin da dahil komite üyeleri görüşlerini sunacaklar.
Ermenihaber.am

http://www.ermenihaber.am/?lang_id=1&news_=8&cur_news=718

Yorumlar kapatıldı.