İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan cumhurbaşkanı: Türkiye tarafından Ermenistan’ın tecriti tüm uluslararası kurumların dikkat merkezinde olmaldır

Türkiye tarafından Ermenistan’ın tecriti aralarında AGİT de olmak üzere tüm uluslararası kurumların dikkat merkezinde olmalıdır. Açıklama bugün 4 Haziran’da İsviçre Konfederasyonu cumhurbaşkanı ve Dışişleri bakanı Didier Burkhalter’le müzakereler sonrasında düzenlenen basın toplantısında Ermenistan cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’dan geldi.

Ermeni-Türk ilişkilerine değinen Serj Sarkisyan şunları kaydetti:
″İsviçre’li mevkidaşıma, İsviçre yasama organı tarafından Ermeni Soykırımının tanınması, evrensel değerlere bağlılık ve bunların teşviki işinde İsviçre’nin sarsılmaz yükümlülüğü konularını ifade ettim.
İsviçre Konfederasyonu aracılığıyla imzalanan Ermenistan-Türkiye protokolleri bugüne dek Türkiye tarafından askıya alınmış olduğunu kaydettik. Her halukarda biz, tabii ki İsviçre’ye, bu komplike süreçte rol sahibi olmaktan ötürü müteşekkiriz. Türkiye tarafından Ermenistan’ın gayrimeşru tecriti aralarında AGİT de olmak üzere tüm uluslararası kurumların dikkat merkezinde olmaldır″.
News from Armenia – NEWS.am

http://news.am/tur/news/212690.html

Yorumlar kapatıldı.