İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Nazarbayev Ermenistan’a, Karabağ’sız Avrasya Ekonomik Birliğine girmeyi öneriyor

Nazarbayev, Astana’da devam eden Avrasya Yüksek Ekonomik Konseyi oturumu esnasında Ermenistan cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’a hitaben şunları kaydetti: ″Nahoş bir tema var. Azerbaycan’daki bir arkadaşı (İlham Aliyev’i-«İzvestia») tahrik etmemek için, Dünya Ticaret Örgütüne üye olduğunuz gibi, Avrasya Ekonomik Birliğine de BM tarafından tanınan sınırlarla (Dağık Karabağ’sız ve eski Azerbaycan SSC çevre bölgeleri-«İzvestia») üye olunuz″ dedi. Oturuma katılan Ermenistan cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Ermenistan’ın 15 Haziran’a kadar Avrasya Birliğine üyelik meselesinin görüşülmesini önerdi.

Ermenistan’ın Gümrük Birliğine üyeliğine ilişkin politik bir sorun var. Hatırlatma Kazakistan cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’den geldi.
Nazarbayev, Astana’da devam eden Avrasya Yüksek Ekonomik Konseyi oturumu esnasında Ermenistan cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’a hitaben şunları kaydetti: ″Nahoş bir tema var. Azerbaycan’daki bir arkadaşı (İlham Aliyev’i-«İzvestia») tahrik etmemek için, Dünya Ticaret Örgütüne üye olduğunuz gibi, Avrasya Ekonomik Birliğine de BM tarafından tanınan sınırlarla (Dağık Karabağ’sız ve eski Azerbaycan SSC çevre bölgeleri-«İzvestia») üye olunuz″ dedi.
Oturuma katılan Ermenistan cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Ermenistan’ın 15 Haziran’a kadar Avrasya Birliğine üyelik meselesinin görüşülmesini önerdi.
Hatırlatalım; Rusya, Kazakistan ve Belarusya cumhurbaşkanları Vladimir Putin, Nursultan Nazarbayev ve Aleksandr Lukashenko, bugün Astana’da gerçekleşen Avrasya Yüksek Ekonomik Konseyi oturumunda Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) kuruluş anlaşmasını imzaladılar.
Anlaşma 1 Ocak 2015’te yürürlüğe girecek.
News from Armenia – NEWS.am

http://news.am/tur/news/211700.html

Yorumlar kapatıldı.