İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erivan’da Hamazkayin Ermeni Eğitim ve Kültür Birliği 7. Delegeler Meclisi Toplantısı başlıyor

Erivan’da bugün 29 Mayıs’ta Hamazkayin Ermeni Eğitim ve Kültür Birliği 7. Delegeler Meclisi Toplantısının resmi açılışı gerçekleştirilecek. Toplantıya anayurttan sanatçı ve aydınlar da davet edildiler. Toplantı çerçevesinde Erivan Devlet Üniversitesiyle (EDÜ) İşbirliği Anlaşması imzalanması yanısıra Ermenistan Diaspora Bakanlığıyla İşbirliği Memorandumu imzalanması öngörülmekte. Toplantıya dünyanın 15 ülkesinde 80’i aşkın delege katılacak.

28 Mayıs 1928’de Kahire’de N. Ağabalyan ve L. Şant başta olmak üzere bir dizi aydın şahsiyet tarafından kurulan «Hamazkayin» bu yıl 86 yaşına basmakta.
«Hamazkayin», 15 civarı ülkeye yayılmış okulları, yayın-basımevleri, tiyatroları, koro ve dans grupları, edebi-kültürel etkinlikleri, Ermeni araştırlamaları organlarıyla Ermeni değerlerinin korunması misyonu saflarında çalışmalarını gerçekleştirmektedir.
1 Haziran’a kadar devam edecek Hamazkayin Ermeni Eğitim ve Kültür Birliği 7. Delegeler Meclisi Toplantısı, kuruluşun önümüzdeki 4 yıllık faaliyet yönü, yapacaklarını ve programlarını belirlemeyi amaçlamaktadır.
News from Armenia – NEWS.am
http://news.am/tur/news/211595.html

Yorumlar kapatıldı.