İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Davutoğlu: Ermenistan ile Bir Belge İmzalanması Söz Konusu Değildir

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, mevcut koşullarda Ermenistan ile enerji dahil herhangi bir konuda bir belge imzalanmasının söz konusu olmadığını açıkladı. CHP Genel Başkan Yardımcı Sezgin Tanrıkulu’nun soru önergesini yanıtlayan Dışişleri Bakanı, “Ermenistan’ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarından çekilmek suretiyle üzerine düşeni yapması, bu ülkenin enerji dahil bölgesel işbirliği projelerine katılımının da önünü açabilecektir. Ancak, mevcut koşullarda Ermenistan ile enerji dahil herhangi bir konuda bir belge imzalanması söz konusu değildir” dedi.

Ermenistan’ın, 1993 yılında Azerbaycan’ın Kelbecer bölgesini işgal etmesi üzerine, Türkiye’den Ermenistan’a yapılan doğrudan ticaretin sona erdirildiğini ifade eden Dışişleri Bakanı, şöyle dedi:
“İki ülke arasındaki sınır kapatılarak kara / demiryolu ve havayolu bağlantıları kesilmiştir.
Bununla birlikte, havayolu bağlantısı daha sonra yeniden kurulmuş olup, iki ülke arasında charter seferleri mevcuttur. Halihazırda, Ermenistan’ın üçüncü ülkelerle transit taşımacılığı ülkemiz yoluyla Gürcistan veya İran üzerinden gerçekleşmektedir. Ermenistan vatandaşlarına ülkemize giriş için sınır kapılarında Vize verilmesi uygulaması mevcuttur.
Dolayısıyla, ülkemiz tarafından Ermenistan’a ambargo uygulanması gibi bir durum söz konusu değildir.”
-“ZİYARETİM SIRASINDA HERHANGİ BİR MUTABAKAT ZAPTI İMZALANMAMIŞTIR”-
KEİ 29. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı’na katılmak üzere 12 Aralık 2013 tarihinde Erivan’ı ziyaret ettiğini belirten Dışişleri Bakanı,”Ziyaret vesilesiyle Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward Nalbandyan ile de bir görüşme gerçekleştirdim. Ziyaretim sırasında herhangi bir mutabakat zaptı imzalanmamıştır” açıklamasını yaptı.

http://www.haberler.com/davutoglu-ermenistan-ile-bir-belge-imzalanmasi-soz-6087311-haberi/

Yorumlar kapatıldı.