İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Cumhurbaşkanı ve beraberindeki devlet erkanı Sardarapat’ta

Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Dağlık Karabağ cumhurbaşkanı Bako Sahakyan, Kilikya Katolikosu Aram I, başbakan Hovik Abrahamyan, Millet Meclisi Bşk. Galust Sahakyan, bakanlar, üst düzey yetkililer, elçiler, askeri erkan ve yurttaşlar Ermenistan I. Cumhuriyetinin tesisi vesilesiyle bugün 28 Mayıs’ta  Sardarapat Anıt Kompleksinde bulunmaktalar.

Devlet erkanı Sardarapat  Meydan Muharebesinde şehit düşen Ermeni askerlerin anısını ebedileştiren anıta çelenk ve çiçekler koydular, I. Cumhuriyetin 96. Yıldönümü vesilesiyle düzenlenen konser programını takip ettiler. Devlet erkanı daha sonra Sardarapat Etnografya ve Özgürlük Mücadelesi Tarihi Ulusal Müzesini ziyaret etti.
Mayıs 1918’de Ermeni düzenli ordusu ve gönüllüler hayat ve ölüm uğruna yürütülen mücadelede sayıca üstün Türk kuvvetleri karşısında, onların Erivan’a sirayetine izin vermiyerek, parlak bir galibiyet kaydettiler.
Zafer Ermeni halkına asırlar önce kaybettiği devlet düzenini yeniden tesis etme olanağı sağladı. Tam 96 yıl önce Ermeni Ulusal Konseyi Tiflis’te Ermenistan’ın bağımsızlık ve I. Ermenistan Cumhuriyetinin tesis olduğunu ilan etti.
Fotoğraf: Arsen Sarkisyan/NEWS.am
News from Armenia – NEWS.am
http://news.am/tur/news/211464.html

Yorumlar kapatıldı.