İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Vatikan’la görüşme bugün!

Kırklar Meclisi’nden bir heyet, Diyarbakır’da geçen yıl içinde Ermeni, Keldani kiliseleri ile bir cami, Alevi ve Yezidi Evi’nin yer aldığı Kültürler Sokağı Projesi’ni Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus’a anlatmak için Vatikan’a gitti. Diyarbakır Sur eski Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Keldani, Ermeni, Süryani, Yezidi, Türkmen Alevi Dedesi, Müslüman Din Alimi, Şeyh Said’in torunu ile Duhok Belediye Başkanı Şevket Muhammed Osman’dan oluşan heyet, Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus’la görüşmek üzere dün İtalya’ya gitti.

GÖRÜŞME BUGÜN
Papa, Diyarbakır’da geçen yıl içinde Ermeni, Keldani kiliseleri ile bir cami, Alevi ve Yezidi Evi’nin yer aldığı Kültürler Sokağı Projesi’ni hayata geçiren Sur eski Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş’ın randevusunu bir süre önce kabul etmişti. İstanbul’dan İtalya’ya hareket eden Demirbaş, Ortadoğu’nun en büyük Ermeni Kilisesi olarak bilinen Surp Giragos Ermeni Kilisesi Vakfı Başkanı Ergün Ayık, Süryani Meryem Ana Kilisesi Başkanı Can Şakarer, Keldani Kilisesi Vakfı Başkanı Yusuf Karadayı, Türkmen Alevi Dedesi Hasan Baykut, Din Adamları ve Yardımlaşma Derneği (DİAY-DER) Başkanı Zahit Çiftkuran, Bokark Şeyhi Nakşi Sayar, Şêx Said’in torunu Muhammed Akar ve Duhok Belediye Başkanı Şevket Muhammed Osman’la birlikte yarın Papa’yla görüşecek. Vatikan’daki görüşmenin saat 10.30’da gerçekleşmesi bekleniyor.
Heyete başkanlık edecek olan Abdullah Demirbaş, papadan “çözüm süreci” ve Diyarbakır Surları’nın UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirasları Listesi’ne alınması için desteğini isteyecek.
http://www.diyarbakirsoz.com/haber-104355-Vatikanla-gorusme-bugun.html

Yorumlar kapatıldı.