İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sayat Nova Korosu

Türkiye Ermeni toplumundan doğan, çalışmalarına 24 Nisan 1972 tarihinde Boyacıköy Surp Yerits Mangants Kilisesi çatısı altında başlayan Sayat Nova Korosu, 23 Mayıs 2014, Cuma günü Şişli Kent Kültür Merkezi’nde ‘Yaş 42’ temasıyla vereceği konserde 42 yıllık hikâyesini sahneleyecek.

2004 yılından beri Sayat Nova Çocuk Korosu bünyesinden yetişmiş Melikcan Zaman şefliğinde çalışmalarını sürdüren Sayat Nova Korosu, şarkılar ve videolar eşliğinde 1972’den bu yana gerçekleştirdiği tematik konserlerden ve etkinliklerden bir demet sunacak seyircilerine. Ermenistanlı müzisyenlerin de dahil olduğu bir orkestra eşliğinde Koro’nun 42 yıllık birikiminden örnekler icra edilecek.
Sayat Nova Korosu’nun nasıl kurulduğunu, bugüne kadar neler yaptığını emektarlarının ağzından dinleyeceğimiz konserde Koro, kimi zaman 1985 yılındaki Gomidas konserine gidecek kimi zaman da Yerevan Devlet Operası’ndaki konserine…
SAYAT NOVA KOROSU HAKKINDA
Kilise korosu olmasının yanı sıra Ermeni halk müziğini araştırıp yorumlamaya yönelik çalışmalar da yapmaktadır.
Koro, adını 18. yy’ın en önemli Ermeni halk ozanı SAYAT NOVA’dan almıştır. Kuruluşundan günümüze kadar özellikle bir konu başlığı altında tematik konserler vermiş, festival ve yarışmalara katılmış, resitaller, müzik yarışması, konferanslar, resim sergileri ve kültür gezileri gibi organizasyonlar gerçekleştirmiştir.
Koronun kilise çalışmalarını uzun yıllardan beri şef Onnik Selviyan yönetmektedir.
Ayrıca 1990 yılında kurulan Sayat Nova Çocuk Korosu, ilk on yıl boyunca Kevork Tavityan ve Daron Ermen tarafından daha sonra da Şuşan Kalataş tarafından yönetilmiştir.
Bugün koro üyelerinin bir kısmını da çocuk korosundan yetişen üyeler oluşturmaktadır. 1972’den günümüze Sayat Nova Korosu’nun şefliğini sırası ile, Hagop Dökmeciyan, Benon Kuzubaş, Vahe Hallaçyan, Rupen Soğomonyan, Vramşabuh Göybaşyan, Bedros Kamcıyan, Melik Gavrilof, Kevork Tavityan, Lusine Şahrikyan, Yeğisapet Atabekyan ve konuk şef Henrig Anasyan üstlenmişlerdir.
Sayat Nova Korosu, 2004 yılından beri Sayat Nova Çocuk Korosu bünyesinden yetişmiş Melikcan Zaman şefliğinde çalışmalarını sürdürmektedir.
(Demokrat Haber)
http://www.demokrathaber.net/etkinlik/sayat-nova-korosu-42-yasini-kutluyor-h32459.html

Yorumlar kapatıldı.