İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Her zaman genç yıldız; 89 yaşındaki Charles Aznavour Erivan sahnesinde bir saat şarkı söyledi

Charles Aznavour’un Karen Demirciyan Spor ve Sergi salonundaki solo konseri dop dolu solunda geçti. 89 yaşındaki şansonye repertuvarnın en sevilen şarkılarını, seyirci eşliğinde icra etti ve hatta sahnede dans etti. Konser, şansonyenin ricasıyla İnga ve Anuş Arşakyan kardeşlerin Komitas’ın bir eserini icrasıyla başladı. Maestro seyirciy Ermenice selamlarken, salonda Fransa cumhurbaşkanı Françoise Hollande’nin de bulunması gerekçesiyle konuşmasını Fransızca sürdürdü.89 yaşındaki maestro şaşılası şekilde ‘kondüsyondaydı’, sahnede sadece şarkı söylemekle kalmadı aynı zamanda dans da etti.

Konserde cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan da hazır bulundu. Selef başbakan Tigran sarkisyan parterde oturmaktayı.

Konser, dünyaca ünlü şansonyenin 90. yaş günü vesilesiyle düzenlenen konser turnesi içinde yer almakta. Aznavour 22 Mayıs’ta 90. yaş günü Almanya’da kutlayacak; burada «02 World» Stadyumunda, 24 Mayıs’ta Frankfurt’ta, 26 Mayıs’ta Barselona’da konserler verecek.  Şansonye ardından ABD’ye hareket edecek.
Aznavour’un 90. yaş günü vesilesiyle hayranları için farklı yıllardaki eserlerini içeren 32 CD’den oluşan koleksiyonu 28 Nisan’da piyasaya çıkararak sürpriz yaptığını ifade edelim.
http://news.am/tur/news/208807.html

Yorumlar kapatıldı.