İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Diaspora Türkiye‘deki Ermenileri kıskanıyor

Başbakan’ın Ermenilere taziye mesajının ardından işadamı Armanlı, teşekkür ilanı verdi. Armanlı, ilginç bir soru da sordu: Neden Ermenilerin yaşadığı ülkelerde sorun çıkıyor…Ne Ermenistan ne de diaspora bizi ilgilendirmiyor. Ben Türk vatandaşıyım. Burada yaşıyorum ve köklerim burada. Yurdumuz Ermenistan değil. Bu kadar senedir neden anlaşılmıyor enteresan. Ermenistan neyi paylaşamıyor? Kimin işine geliyor bu gerginlik. Başbakan karşısında iyi niyet görse eminim ki kapıları da yeniden açacak. (Atladığımız önemli(!) bir kişi ile ilgili yazı. Bizi değil ama böyle birini kim kıskanmaz? HYETERT) 

***
Diaspora Türkiye‘deki Ermenileri kıskanıyor
Başbakan’ın Ermenilere taziye mesajının ardından işadamı Armanlı, teşekkür ilanı verdi. Armanlı, ilginç bir soru da sordu: Neden Ermenilerin yaşadığı ülkelerde sorun çıkıyor.
BÜLENT ŞANLIKAN-HABER MERKEZİ 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 23 Nisan’da 1915 olayları ile ilgili yayımladığı taziye mesajı birçok kesimde büyük memnuniyet ve heyecan uyandırdı. Bunlardan biri de işadamı Leon Armanlı. Armanlı dün gazetelere “Teşekkürler Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan” diye başlayan bir ilan vererek duygularını ifade etti. Annesinin İtalyan, babasının ise Ermeni olduğunu söyleyen Armanlı, gazeteye ilan vermesinin nedenini ve Erdoğan’ın mesajı karşısındaki duygularını AKŞAM’a anlattı: 
HASSASİYETLERİ ÇOK İYİ BİLİYOR
İlanda yazdıklarım tamamen kişisel görüşümdür. Başbakan, Türkiye’deki gayrimüslimlerin hassasiyetlerini çok iyi bilen bir insan. Beyoğlu çocuğudur. Bizlerden birisidir. Türkiye’nin yut dışında imajı değişti. Bütün dünya başbakanı, karizmatik ve dinamik bir siyasetçi olarak görüyor. Bir ayağım da İtalya’da olduğu için durumu yakından takip etme olanağım oldu. Herkesin yanlışları olabilir. Ancak kendi tarzıdır. Saygıyla karşılamak gerekiyor. Ben aslında tam sayfa ilan vermek istemiştim. Herkesin cesaret edebileceği bir hareket değil. İlan gazetenin hukuk kurulundan geçerek yayımlandı. İlandan rahatsız olanlar problem çıkarmak isteyenler çıkabilir. Ancak önemli değil. İçeriğinde rahatsız olunacak hiçbir şey yok. Benim hiçbir kimseden çekincem yok.   
YURDUMUZ ERMENİSTAN DEĞİL
Ne Ermenistan ne de diaspora bizi ilgilendirmiyor. Ben Türk vatandaşıyım. Burada yaşıyorum ve köklerim burada. Yurdumuz Ermenistan değil. Bu kadar senedir neden anlaşılmıyor enteresan. Ermenistan neyi paylaşamıyor? Kimin işine geliyor bu gerginlik. Başbakan karşısında iyi niyet görse eminim ki kapıları da yeniden açacak. Başbakan bu kadar delikanlı bir adamdır. 
ŞEHİT DİPLOMATLARA RAHMET
Asırlar boyunca et ve tırnak gibi yaşamış bir toplumuz. Aynı mutfağı, aynı gelenek görenekleri ve hayata dair pek çok şeyi paylaşmışız. ASALA terör örgütünün şehit ettiği diplomatların ruhuna ‘rahmet’ diliyorum. Çünkü Ermeni terör örgütü diye bir şeyi asla kabul edemeyiz. Pırıl pırıl diplomatlarımız şehit edildi. Şehit diplomatların bütün ailelerine sevgi ve saygılarımı sunmak istiyorum. Bu ülke hepimizindir. Huzura ihtiyacımız var. 1915 olaylarında soykırım yapıldı diye bir şey demiyorum. Tarihçiler bu konuları ele almalı. Ama niyet iyi değil. Niye en çok Ermenilerin yaşadığı ülkede sorun çıkıyor. Bunlar siyasi söylemlerden başka bir şey değil. Diaspora Türkiye’de yaşayan Ermenileri kıskanıyor. Huzurlu olmamızı istemiyorlar. İstiyorlar ki herkes birbiriyle kavga etsin.”
AKDAMAR’I BABAM MI İBADE AÇTI
Diasporanın gösterdiği tavır tamamen marjinal. Erdoğan defalarca karşılıklı arşivler açılsın tarihçiler olayları aydınlatsın dedi. Bu olumlu tavrı görmek istemiyorlar. Akdamar Kilisesi’ni babam mı açtı? Azınlık vakıflarının mallarını babam mı iade ediyor ya da Sümela Manastırı’nı babam mı ibadete açtı? Çok sayıda kilise de onarılıyor. Bu çok anlamlı gelişmeler zinciridir. Diaspora bunları görmezden geliyor. İşte Başbakan’ın bu olumlu yaklaşımları bende büyük sempati oluşturdu. 

http://www.aksam.com.tr/guncel/diaspora-turkiyedeki-ermenileri-kiskaniyor/haber-303242/?utm_source=onerilen%20haber2&utm_medium=onerilen%20haber2&utm_campaign=onerilen%20haber2

Yorumlar kapatıldı.