İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Değerli Hyetert Okurları,

Sizlere, çok güzel ve bizler için çok önemli bir haberi vermek için yazıyoruz. Hyetert kendi okur rekorunu kırdı. Hyetert’i yeni bir rekora taşıyan bütün okurlarımıza yürekten teşekkür ediyoruz. 24 Nisanda ilk kez Hyetert okur sayısı 5979 oldu. Bundan önceki rekorumuz 3802 idi.  Bu sayı sosyal medyada çok küçük bir rakam olmakla birlikte bizim gibi arkasında maddi desteği, gazetesi, destekçileri olmayan üstelik hakim zihniyetle bağdaşmayan bir grup için bu bir başarı. 6000 kişi tarafından bilinir olmak da çok önemli. Hyetert sadece dört yönetici tarafından yönetilen bir blog.

 Ne yazık ki bu rakamları sürdürmemiz mümkün olmuyor. Hafta içi okur sayımız 2500  ile 3200 arasında değişiyor. Hafta sonları ise okur sayısı 2000 civarında. Ancak şunu da hemen belirtelim ki, Hyetert’in gücü okur sayısına kıyasla çok daha fazla ve  Hyetert’in mesajları istenen yerlere ulaştırıyor ve ilgililerce izleniyor.
İzlenme konusunda bazı istatistiki bilgiler verelim:
Bloga geçtiğimizden beri toplam izleme 2.415.000. İzlemede ilk on ülke ve izleme oranı şöyle:
Ülke                           %
Türkiye                     26,4
ABD                           24,6
Kanada                      9,3
Almanya                   8,4
Fransa                        7,5
Hollanda                   3,5
Avustralya                2,6
Ermenistan               2,0
Rusya                        0,8
İsveç                          0,6
Diğer                          14.3
                        —————-
                                   100.0 
Burada göreceğiniz gibi, okurların 50%’si Türkiye ve ABD’den. Kanada, Almanya ve Fransa  ise 25% civarında.
Nisan ayının oranları ise epeyce farklı. Okur artışının özellikle ABD’li okuyucularımızdan kaynaklandığını söylemek mümkün. İlk kez ABD okurları Türkiyeli okuru geçti. Ayrıca bir de sürpriz ülke var: Tayvan. Çok ilginç. Bunun nedeni son aylarda artan VPN kullanımı olabilir mi, bilmiyoruz.
Son bir ayın dağılımı da ay sonu itibariyle şöyle:
Ülke                           %
ABD                           42,1
Türkiye                     20.4
Almanya                     6,9
Kanada                        5,7
Fransa                          5,4
Hollanda                     2,1
Avustralya                  1,8
Rusya                          1,4
Tayvan                        1.0
Avustralya                  0,8
Diğer                          12,5
                        —————
                                   100.0 
Göreceğiniz gibi artış tamamen ABD kaynaklı. Bizi üzen Türkiye’de ciddi bir artışın görülmemesi.
 Biliyorsunuz, Hyetert bloga geçince epeyce zorluk yaşadık. Daha kötüsü blogda yayımlanan haberlerin arama motorlarından ulaşılamaması. Bu yüzden arkadaşlarımız yeni bir web sayfası için çalışmaları sürdürüyorlar. Bu konuda gelişme olursa elbette size bilgi vereceğiz.
Değerli okurlar, sizden başka desteğimiz, sizden başka reklamımız yok. Okuyucumuzun artması ve Hyetert’in tanıtımı daha çok size bağlı. Bu nedenle lütfen desteğinizi sürdürün. Okur mektuplarında yayımlanmak üzere bizlere her konuda yazın. Gördüğünüz ve yayımlanmasını istediğiniz haber, etkinlik, makale vb bize, infoh@hyetert.com adresine gönderin.
Hyetert’in dili Türkçedir ve okurlarımızın çok büyük bölümü de Türkiye kökenlidir. Ancak gerektiğinde Ermenice ve İngilizce önemli gördüğümüz yazılar da orijinal diliyle yayımlıyoruz. Okur mektuplarının Türkçe olmasını tercih ederiz,  Türkçenin yanında aynı mektubun Ermenice ve İngilizcesi eklenirse ikisini birden yayımlıyoruz.
Değerli okurlar, bize sürekli haber göndererek, çok önemli destek veren, Harutyun Tersakyan, Sayat Kuyumcuyan, Simon Atto, Nurhan Becidyan gibi dostlarımıza huzurlarınızda çok teşekkür etmek isteriz. Yine zaman zaman haber ve yazılarda Hyetert’in ismine yer veren, istediğimiz yardımları esirgemeyen Nor Marmara gazetemizin yöneticileri değerli yazar ve gazeteci Rober Haddeciyan ve Ari Haddeciyan’a huzurlarınızda çok teşekkür etmek isteriz.
Değerli Okurlar, TBMM’de bulunan Internet yasasının da neler getirip neler götüreceğini bilmiyoruz. Umarız -en azından bizim gibi amatör sitelere- büyük zorluk çıkarmaz.
Sevgili ve değerli okurlar, lütfen bizi izlemeye devam edin. Mümkünse ve uygun görürseniz sosyal medyada ve üye olduğunuz sanal gruplarda bizi tanıtın. Unutmayın sizden başka desteğimiz yok.
Sevgi ve Saygılarımızla.
Hyetert Adına
Murat Bebiroğlu

Yorumlar kapatıldı.