İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

California, Dağlık Karabağ’ın bağımsızlığını tanıdı

Amerikanın California Eyalet Meclisi 8 Mayıs’ta Dağlık Karabağ Cumhuriyetinin (DKC) bağımsızlığını tanıyan tasarıyı kabul etti.NEWS.am’in vediği haberde Tasarı №.32 sadece DKC’nin bağımsızlığını tanımakla kalmamakta, aynı zamanda ABD Fedaral Hükümetine DKC’nin egemen devlet olarak tanınması çağrısında bulunmakta. Tasarı California yasama organında ezici çoğunlukla 70 Kabul ve 1 Red oyuyla geçti.

California Meclisi üyesi, Mike Gatto (D, Los Angeles-43-) California’nın Dağlık Karabağ’ın bağımsızlığını tanıyan en yoğun yönetm birimi olduğunu ifade ederek ″Bu tasarıyı hazırlarken yerel Ermeni toplumu önderleriyle çalışmak benim için onurdu″ dedi.
Amerika Ermeni Konseyinden Sevak Khachatrian konuya ilişkin duyurusunda ″Biz Californialılar, eyaletimizin, demokrasi ve milletlerin self determinasyon hakkı ilkeleri üzerine kurulu tutumuyla her zaman gurur duyduk. California,  özgürlük ve saadet gayeti düşünceleri üzerine kurulu demokrasi yararına tavrını koyan Karabağ halkının yanında durmaktadır″ dedi.
California’nın DKC’nin bağımsızlığını tanıyan 5 eyalet olduğunu kaydedelim. Diğer 4 eyaletse şunlar: Rhode Island,  Massachusetts, Maine ve Louisiana.
News from Armenia – NEWS.am
http://news.am/tur/news/208330.html

Yorumlar kapatıldı.