İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Gürcistan Ortodoks Kilisesi Patriği Rizede

Gürcistan Ortodoks Kilisesi Patriği 2. İlia, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in konuğu olarak ülkemize geldi. Patrik 2. İlia, burada yaptığı açıklamada, Türkiye topraklarında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Biz aynı milletiz, damarımız bir, kanımız birdir. Bunu herkes böyle bilecek” dedi.

***
Gürcistan Ortodoks Kilisesi Patriği 2. İlia, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in konuğu olarak ülkemize geldi.
İl Müftümüz Yusuf Doğan tarafından Sarp Sınır Kapısı’nda karşılanan Gürcistan Ortodoks Kilisesi Patriği 2. İlia ve beraberindeki heyet, daha sonra Ardeşen ilçesinde bir restoranda birlikte yemek yedi.
Yemeğe, Gürcistan’ın Trabzon Başkonsolosu Paata Kalandadze, Diyanet İşleri Başkanlığı Gürcistan Din Hizmetleri Müşaviri Ahmet Erdem, Fındıklı Belediye Başkanı Adnan Özbalaban ve İl Müftü Yardımcılarımız katıldı.
Patrik 2. İlia, burada yaptığı açıklamada, Türkiye topraklarında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Biz aynı milletiz, damarımız bir, kanımız birdir. Bunu herkes böyle bilecek” dedi.
İl Müftümüz Yusuf Doğan ise Gürcistan Ortodoks Kilisesi Patriği 2. İlia’nın Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in davetlisi olarak Türkiye’ye geldiğini söyledi.
Patrik 2. İlia’yı ağırladıklarını ifade eden Doğan, “Ankara’da Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Görmez’i, daha sonra ise Erzurum’u ziyaret edecek. Komşu ülke Gürcistan’ın dini liderini ülkemizde ve Rize’mizde ağırlamaktan dolayı mutlu olduk. İnşallah ziyaretler bundan sonra da devam eder diye ümit ediyoruz” dedi.

http://www.rizemuftulugu.gov.tr/haber_detay.asp?haberID=1510

Yorumlar kapatıldı.