İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Romanya’ya Ermeni uyarısı

Romanya Temsilciler Meclisi Başkanı Zgonea ile biraraya gelen TBMM Başkanı Çiçek, “Ermeni diasporası tarafından Türkiye aleyhine karalama kampanyası yürütülüyor. Romanya parlamentosunun Türkiye’yi rencide edecek bu tür girişimlere izin vermeyeceğine inanıyoruz” dedi.

TBMM – TBMM Başkanı Cemil Çiçek, resmi ziyaret için Ankara’da bulunan Romanya Temsilciler Meclisi Başkanı Valeriu Ştefan Zgonea ile bir araya geldi.
Baş başa görüşmenin ardından yapılan heyetler arası görüşmede konuşan Çiçek, Romanya’nın AB üyesi olduğunu, Türkiye’nin üyelik müzakere sürecinin devam ettiğini belirterek, “AB’nin vize kolaylığı getirmesi lazım. Ortada bir adaletsizlik var. Bu konuda diyalog süreci başladı. Desteğinizi bekliyoruz” dedi.
Türkiye€nin AB üyeliğine desteklerini tekrarlayan Zgonea da “Romanya, AB üyeliği konusunda Türkiye’nin yanında oldu ve olmaya devam edecek” diye konuştu.
Daha sonra tekrar söz alan Çiçek, Ermeni diasporası tarafından Türkiye aleyhine karalama kampanyası yürütüldüğünü de belirterek, “Biz açıkça ifade ettik; kendi tarihimizle yüzleşmeye hazırız. Bu tarihçilerin işidir. Hangi ülkenin tarihçisi bu sürece katılmak istiyorsa, elinde de ne bilgi, belge varsa Ortak Tarih Komisyonu kuralım, bunların vereceği karara razıyız. Tarihçileri, bilim adamlarını bir tarafa iterek, iç politika mülahazalarıyla, oy kaygısıyla parlamentolar karar vermeye kalkarsa diasporanın yaptığı karalamadan hiçbir ülke kendisini kurtaramaz. Romanya parlamentosundan hassasiyet bekliyoruz.
Sayın Başbakan, 24 Nisan’da bu konuyla ilgili bütün dünyaya açıklama yaptı. Üzüntülerimizi bildirdik. Savaş varsa üzüntü vardır, sıkıntı vardır ve bu karşılıklıdır. Adil ve yapıcı tutum sergiledik. Şimdi tutum diasporada. Buna karşılık aynı gün Romanya Devlet Televizyonu’nda yapılan tek yanlı yayınlardan ciddi şekilde rahatsız olduğumuzu ifade etmek isterim. Romanya parlamentosunun Türkiye’yi rencide edecek bu tür girişimlere izin vermeyeceğine inanıyoruz” dedi.
KÜTÜPHANE AÇTILAR
TBMM Başkanı Çiçek ve Romanya Temsilciler Meclisi Başkanı Zgonea, Milli Kütüphane’de hazırlanan “Romanya’ya Doğru Pencere” bölümünün açılışını yaptı.
MISIR’DAKİ İDAM KARARLARINA TEPKİ
Açılış sonrası soruları cevaplayan Çiçek, Mısır’daki idam kararları ile ilgili bir soru üzerine “Mısır’daki idam kararları kabul edilemez. Hele hele bu siyasi maksatlarla, siyasi gerekçelerle yapılıyorsa hiç kabul edilemez. Mısır’daki gelişmeleri Türkiye baştan beri hem ilkesel olarak, hem de endişeyle takip etmektedir. Ümit ve temenni ederiz ki bunlar sadece karar safhasında kalır. Ümit ederiz ki tüm dünya iş işten geçtikten sonra bir tepki koyan durumda olmaz” dedi.

http://www.yeniakit.com.tr/haber/romanyaya-ermeni-uyarisi-16739.html

Yorumlar kapatıldı.