İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni çift, 65 yıl sonra resmi nikahlarını kıydı

Diyarbakır’da yaşayan Ermeni çift, 65 yıllık birlikteliklerinin ardından bugün düzenlenen törenle resmi nikahlarını kıydı. Sur ilçesinde, 30 yıldan bu yana daha güvenli olduğu gerekçesiyle Meryem Ana Kilisesi’nin bahçesindeki tek odalı evde yaşayan Ermeni çift Beyzar Alata (85) ve Sarkis Eken’in (84) resmi nikahları, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Nikah Memuru Esin Güleker tarafından kıyıldı.

Faytonla resmi nikah töreninin yapılacağı Surp Giragos Ermeni Kilisesi’ne gelen Beyzar Alata’yı 65 yıllık eşi Sarkis Eken karşıladı. Zılgıtlar eşliğinde törenin yapılacağı alana gelen çifti, yakınları da yalnız bırakmadı.
Yıllar önce yakınlarının Hollanda, Kanada ve Suriye’ye göç etmesine rağmen topraklarından kopmayarak Diyarbakır’da yaşamayı tercih eden Alata ve Eken çifti, 65 yıl önce Surp Giragos Ermeni Kilisesi’nde kıydıkları dini nikahlarını, yine aynı kilisede düzenlenen resmi nikah töreniyle taçlandırdı.
Şahitliklerini Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı’nın yaptığı nikah töreninde karşılıklı imzaları atan Alata ve Eken, 65 yıl sonra başmbaşka bir mutluluk yaşadı.
Nikah memuruna “evet” cevabını verdikten sonra yerinden kalkarak müzik eşliğinde oynayan ve pasta kesen Alata ile Eken çifti, birbirlerine pasta ikram etti. Alata daha sonra nikah çiçeğini gençlere attı.
Resmi nikah cüzdanını Alata’ya veren Kışanak, evin reisinin kadının olmasını istedi.
“Klasik bir nikah törenine değil, uzun yıllar hayatın zorluklarına birlikte göğüs germiş ve sevgilerini asla yitirmemiş iki güzel insanın ölümsüz aşkına tanıklık ettik” diyen Kışanak, çifte bundan sonraki hayatlarında uzun ömür diledi.
Kışanak, çiftin yaşadığı hayatın ve aşkın gençlere örnek olması gerektiğini bildirerek “Bu iki güzel insan bu coğrafyada ayakta kalma mücadelesini aşklarının gücüyle başardılar. Buradaki renklerin solmasına izin vermediler. İnat ve ısrarla burada oldular. Bir kültürü ve kimliği temsil ettiler. Kendilerine saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.
Nikah şahitlerinden Anlı ise Ermenice çiftlere mutluluklar diledi.
Beyzar Alata, “Önceden resmi nikahım olmadığı için Türk olmadığımı sanıyordum, çok şükür oda oldu ve gördüm” diyerek mutluluğunu ifade etti.
Sarkis Eken ise Kürtçe yaptığı konuşmada, nikahlarının kıyılmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, gelen misafirlere teşekkür etti.
Nikahın kıyılmasının ardından 22 yıl Amerika’da yaşadıktan sonra memleketi Diyarbakır’a gelen udi Yervant Bostancı Kürtçe ve Ermenice şarkılar söyledi.
Davetliler de Kürtçe ve Ermenice şarkılar eşliğinde uzun süre halay çekti.
http://www.timeturk.com/tr/2014/04/26/ermeni-cift-65-yil-sonra-resmi-nikahlarini-kiydi.html#.U14NHvl_vms

Yorumlar kapatıldı.