İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Protestosuna Karşı ‘Van Nöbeti’

Türk Amerikan Dernekleri Asamblesi (ATAA), 23 ve 24 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek kaldırım nöbeti etkinliği için Türk toplumu üyelerini göreve davet etti. ABD’deki Ermeni diasporası tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da soykırımın yıldönümü kabul ettikleri 24 Nisan günü Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği önünde bir protesto gösterisi gerçekleştirilecek. Bu nedenle Türk Amerikan toplumu da Türkiye’ye karşı haksız suçlamalarda bulunan Ermeni nümayişçilerin Büyükelçilik önündeki kaldırımda gösteri yapma girişimlerini engellemek amacıyla 23 Nisan tarihinden başlayarak elçilik önünde nöbet tutacak.

ATAA tarafından 23-24 Nisan tarihleri arasında tertiplenecek “Vanguard – Öncü Kuvvet” etkinliği çerçevesinde Ermeni katliamları sonucu hayatlarını kaybeden 1 milyondan fazla Osmanlı Müslümanını ve Ermeni terörü nedeniyle şehit olan Türk diplomatları anma etkinlikleri de düzenlenecek. Büyükelçilik önündeki ‘Vanguard’ nöbetine, Ermeni isyanlarına da gönderme yapılması adına “Van Nöbetleri” denilecek.
Ermeni iddialarına karşı protesto ise 24 Nisan’da 3:00 – 6:00 PM saatleri arasında yapılacak.
1915 Mart ayında Van’da meydana gelen Ermeni İsyanı, Ermeni Devrimci Federasyonu’nun Ermeni ve Hıristiyan olmayan tüm halkın topraklarını “temizlemesiyle” ve Van Vilayeti’ni istilacı Rus Ordusu’na devretmesiyle, otuz gün gibi kısa bir sürede 60.000’den fazla Müslümanın ölümüne ve Van’ın Yahudi nüfusunun ortadan kaldırılmasına neden oldu.
Van İsyanı, sadece doğu Anadolu’da 1 milyondan fazla Osmanlı Müslümanın ve Yahudisinin hayatını kaybetmesine ve yerinden edilmesine neden olan 1885 yılından itibaren yaşanan bir dizi Ermeni İsyanı’nın sonuncusunu temsil ediyordu.
Van İsyanı, İstanbul’daki 250 isyancının ve terör hücresi liderinin 24 Nisan’da gözaltına alınmasına yol açtı.
1915 Mayıs ayında Ermeni Devrimci Federasyonu direnişine, doğudaki savaş alanlarındaki Ermeni sivillerin güvenlik tabanlı tehciriyle karşı konuldu.
1915 Kasım ayında söz konusu tehcir kapsamına, Ermeni istilacıların ve terör hücresi liderlerinin doğudaki Rus istilasına destek olmak adına silah ve mühimmat ithal etmek ve depolamak için Ermenilerin evlerini kullandıkları bir bölge olan İzmit liman şehri dahil edildi.
1919 yılındaki Paris Barış Konferansı’nda Ermenileri temsil eden Boghus Nubar’a göre, tehcir uygulamasına dahil olanların büyük çoğunluğu gittikleri yere güvenli ve sağ salim bir şekilde ulaştılar.
Ermeni siyasal şiddeti, solcu örgüt ASALA (Ermenistan’ın Kurtuluşu İçin Ermeni Gizli Ordusu) ve aşırı milliyetçi örgüt JCAG (Ermeni Soykırımı Adalet Komandoları) tarafından olmak üzere 1974 yılında terör eylemleri şeklinde yeniden ortaya çıktı.
Bu gruplar, dünya çapında meydana gelen 250’den fazla terör saldırısında 70’ten fazla sivili öldürdü ve 700’den fazla sivili ağır şekilde yaraladı.
Los Angeles, Boston ve New York bombalama eylemlerini ve Philadelphia, Chicago, Miami ve Washington bombalama eylemleri girişimlerini övünerek üstlenen ASALA ve JCAG, Amerikan topraklarındaki en etkin terör örgütleriydiler.
Daha fazla bilgi için:
ATAA Vanguard Protocol
ATAA Vanguard Handout
Vanguard Nöbeti:
Tarih: 23 – 24 Nisan 2014
Karşı Protesto
Tarih: 24 Nisan 2014
Saat: 3:00 – 6:00 PM
Adres: Turkish Embassy
2525 Massachusetts Avenue, NW
Washington, DC 20008

http://www.turkishny.com/special-news/56-special-news/149891-ermeni-protestosuna-karsi-van-nobeti#.U1eFXvl_vms

Yorumlar kapatıldı.