İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye’nin Paris Büyükelçisi Akil, Türk basınıyla bir araya geldi

Paris’te büyükelçi olarak ilk kez Türk basınıyla bir araya gelen Büyükelçi Akil, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını ve görev yapacağı dönemi değerlendirdi. Akil, “Türkiye-Ermenistan halkları arasındaki ilişkilerinde hala bir düzelme olmaması içimi acıtan bir mesele. Önemli olan uzun vadede iki ülke halklarının en azından birbirlerine daha sıcak bakmaya başlamalarıdır” diye konuştu.

***
Türkiye’nin Paris Büyükelçisi Hakkı Akil, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarının Türk ve Ermeni halkları arasındaki ilişkileri etkilediğini belirterek, “Türkiye-Ermenistan halkları arasındaki ilişkilerde hala bir düzelme olmaması içimi acıtan bir mesele” dedi
Paris’te büyükelçi olarak ilk kez Türk basınıyla bir araya gelen Büyükelçi Akil, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını ve görev yapacağı dönemi değerlendirdi.
Akil, “Türkiye-Ermenistan halkları arasındaki ilişkilerinde hala bir düzelme olmaması içimi acıtan bir mesele. Önemli olan uzun vadede iki ülke halklarının en azından birbirlerine daha sıcak bakmaya başlamalarıdır” diye konuştu.
Ermeni iddialarına ilişkin tartışmaların gelecek yıllarda daha farklı kavramlarla ele alınacağını söyleyen Akil, “Soykırım var mı yok mu meselesi başka bir şeye daha bağlı bence. Uluslararası hukukta da yeni bir akım başladı. Soykırım olarak 1948′deki Holokost’taki hazır tanımı mı yoksa bu tanımı genişletecek başka bir tanım mı bulalım gibi bir yaklaşım var. Bu yaklaşım önümüzdeki dönemde verilecek kararları etkileyecektir” ifadesini kullandı.
Büyükelçi Akil, görev süresi boyunca Türk ve Fransız basınıyla mümkün olduğu ölçüde şeffaf bir şekilde ve işbirliği içinde çalışacağını vurguladı. Akil, önceliğinin başkonsolosluklarda vatandaşlara verilen hizmetin en hızlı ve ve en iyi şekilde verilmesi olacağını sözlerine ekledi.
http://www.haberahval.com/turkiyenin-paris-buyukelcisi-akil-turk-basiniyla-bir-araya-geldi-04074819.html

Yorumlar kapatıldı.