İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Mahkeme Samast Davasının Ana Davayla Birleşmesini İstedi

Elif Akgül

Dink’i öldüren Samast’ın ”terör örgütüne üye olmak” suçundan yargılandığı davada mahkeme, savcının davayı ana davayla birleştirme talebini kabul ederek İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yazı yazılmasına karar verdi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’i öldüren Ogün Samast’ın İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ”terör örgütüne üye olmak” suçundan yargılandığı davada savcı, davanın İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülen ana dava ile birleştirilmesini talep etti.
Bakırcıoğlu: Bilgiler bizimle paylaşılmadı
Duruşmada söz alan Dink ailesi avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Dink cinayetine ilişkin yürüttüğü soruşturmayla ilgili cinayeti işleyen örgütün üst yapılanmasına dair sorumluların ortaya çıkarılmadığını belirterek “Cinayetten sorumlu olan kamu görevlileri hakkında davalar açılamadı” dedi.
Bakırcıoğlu Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu’na gönderdiği Dink’e ilişkin belgelerin “devlet sırrı” olup olmadığı yönünde MİT’te gönderilen yazıya cevap gelmemesi üzerine şunları söyledi:
“Hrant Dink cinayeti önemli toplumsal ve siyasal sonuçları olan bir cinayet. Örgütün üst yapılanmasının bağlantılarını açığa çıkarmaya hizmet edecek doğrudan ya da dolaylı her türlü bilginin müdahil tarafa verilmesi zorunluluğu vardır. Bu nedenledir ki gelen evrakların tamamından bize suret verilmelidir. Bu nedenle mahkemenizin devlet sırrı olup olmadığına dair ilgili kuruma yazılan yazıdan rücu etmesini talep ediyoruz.”
Savcıdan birleşme talebi
Cumhuriyet Savcısı Erol Demirtaş ise özel yetkili mahkemeler ile terör mahkemelerini kaldıran yasal değişiklikle, çocukların büyüklerle işlediği, aralarında hukuki ve fiili irtibat bulunan davaların birleşmesini yasaklayan emredici hükmün kalmadığını belirterek Samast’ın “terör örgütüne üye olmak” suçundan yargılandığı dava ile İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava arasında fiili ve hukuki irtibat bulunduğunu, bu nedenle iki davanın birleştirilmesini talep etti.
Savcının talebini kabul eden mahkeme davaların birleştirilmesi için İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nden görüş istenmesine karar verdi. Davaya 27 Haziran’da devam edilecek.(EA)

http://www.bianet.org/bianet/insan-haklari/154969-mahkeme-samast-davasinin-ana-davayla-birlesmesini-istedi?bia_source=rss

Yorumlar kapatıldı.