İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dışişleri Bakanlığı’ndan Kesep’le ilgili açıklama

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Suriye’nin Kesep bölgesinde yaşanan gelişmelere dikkat çekilerek, Suriye’de son üç yıldır rejimin halkın meşru taleplerini bastırma çabasıyla uyguladığı benzersiz şiddet ve vahşetten kurtulmaya çalışan Suriye halkına hiçbir ayrım gözetmeksizin kapılarını açan Türkiye, son olarak Kesep ve civarındaki çatışmalardan etkilenen tüm sivillere yardımcı olmaya çalışmaktadır” denildi. Yapılan açıklamada, Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni Cemaatiyle sürecin başından bu yana yakın işbirliği yürütüldüğü de belirtilerek, “Kesep bölgesindeki gelişmeleri en başından beri insani mülahazalarla yakından takip eden ülkemiz, sivil halkın zarar görmemesi için gereken tedbirleri süratle almış, bu yönde Birleşmiş Milletler’e de bilgi verilmiştir. 

Ülkemize gelmeyi arzu edebilecek Kesep bölgesinde yaşayan Ermenilerin rahat edebilmesini teminen de Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni Cemaatiyle sürecin başından bu yana yakın işbirliği yürütülmektedir.
Bu çerçevede geçtiğimiz haftadan beri ülkemize gelenlere ilaveten, 18 Suriye Ermenisi daha 5 Nisan akşamı itibariyle Yayladağı sınır kapısından giriş yapmış, yerel makamlarımızın gözetiminde ve Türkiye Ermenileri Patrikliği’nin bilgisi dahilinde Hatay Vakıflı köyündeki soydaşlarının yanına yerleştirilmişlerdir. Konuklarımızın tüm temel ihtiyaçlarının karşılanması için önlemler alınmıştır” ifadelerine yer verildi.
ANKARA (DHA)
http://www.dha.com.tr/disisleri-bakanligindan-keseple-ilgili-aciklama-_642176.html

Yorumlar kapatıldı.