İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Rusya Dışişleri Bakanlığı, BM Güvenlik Konseyine Kessab’ın durumunun görüşülmesi çağrısında bulundu

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Suriye’de radikal grupların eylemlerini kararlı bir dille kınayarak, BM Güvenlik Konseyine Kessab’ın durumunun görüşülmesi çağrısında bulunmakta. Bilgi; Rusya Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Dairesinin yorumuyla geldi.

 Yorumda şunlar ifade edilmekte:
«Birkaç gündür uluslararası toplum ve insan hakları kuruluşlarının dikkati Suriye’nin Kuzey-batısında, Türkiye’ye sınırdaş, Latakya’dan 65 km. uzaklıkta bulunan Kessab kenti olayları üzerine odaklanmış durumdadır.
Varolan verilere göre; daha Kilikya Ermeni Karllığının varolduğu zamanlardan beri yüzlerce yıldır Ermenilerin yaşadığı Kessab kenti, binlerce kişiden oluşan «El-Kaide»yle bağlantılı «Cephet El-Nusra» ve «Ahrar Al-Sham» radikal birliklerinin canice saldırısına maruz kalmıştır. Bu arada uluslararası caniler ve tecavüzcüler suç grubunun saldırdığı tarihi Ermeni anklavında askeri tesisler bulunmadığını da belirtmek gerekir. Cihatçıların takibinden kıl payı kurtulan ve evlerini mecburen terk eden 700 ailenenin tek suçu, onların Suriye Arap Cumhuriyeti Hükümetine sadık olmalarıydı. Şu anda bu insanlar Latakya’da akrabaları yanında  ve farklı Hıristiyan topluluklara ait kiliselere sığınmış durumdalar.
«YouTube»da yer alan görüntülere ilişkin olarak, bu kimi kaynakların iddia ettiği gibi Kessab Ermenilerinin katliamını değil, aksine isyancılar tarafından Suriye Ordusu askerlerine yönelik vicdansız hesaplaşmayı gösterse bile, bundan verili cürüm daha az canice olmamaktadır.
Radikallerin Suriye’deki vahşetini kararlı bir dille kınıyoruz. Sorunun realizasyonunun, Lough Erne’de G8 Zirvesinde belirtilen, Suriye Hükümeti ve muhalefetin çabalarının Suriye topraklarında terörizmin ortadan kaldırılması, radikallerin bozguna uğratılması ve kovulması konularında birleştirmek olduğunu  sanıyoruz; halihazırdaki koşullarda bu müstesna bir güncellik kazanmaktadır.
Suriye’de «Geçici Hükümet Organı» şekillenene dek, bu yönde pratik adımları ‘ertelemeye’ yönelik her tür gerekçeyi, dahası, teröristlerin cürümlerini haklı çıkarma çabaları kesinlikle kabul edilemez. Gecikmeksizin harekete geçmek gerekmektedir.
BM Güvenlik Konseyi Kessab’daki durumu görüşmeli ve olaylar ilişkin ilkesel kararını vermelidir.».
News from Armenia – NEWS.am

http://news.am/tur/news/202127.html

Yorumlar kapatıldı.