İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kessab’ın durumu Diaspora Bakanlığında değerlendirildi

Bakan Hakobyan, güvenilir bilgi almak ve varolan sorunlara çözüm bulmak amacıyla, Kessab Belediye Başkanı Vazgen Çaparyan’la günlük telefon bağlantısı içinde olduklarını ifade etti. Suriye Ermenilerinin arzuları azami derecede hesaba katılmalı. Kessab Ermenilerinin Ermenistan’a göçleri durumunda Ermenistan yönetimi tarafından onlara yardım amacıyla adımlar atılacak. Ermenistan Tüm Ermeni Fonunun , Kessab Ermenilerine yardım amacıyla bağış kampanyası başlattığı da bilgi çerçevesinde ifade edildi.

Ermenistan Diaspora bakanı Hranuş Hakobyan başkanlığında Suriye Ermenileri Sorunları Bakanlıklararası Koordinasyon Komisyonu olağan oturumu gerçekleşti; oturuma Komisyon üyeleri dışında  Kessab olaylarını araştırmak üzere Suriye’yi ziyaret eden milletvekilleri Samvel Farmanyan, Tevan Poğosyan, Arman Sahakyan ve Edmon Marukyan da katıldılar.
Aciliyet taşıyan konu olarak Kessab’da son günlerdeki hakim durum gündemde ilk madde olarak görüşüldü.
Milletvekilleri S. Farmanyan ve T. Poğosyan oturum katılımcılarına Suriye’ye gerçekleştirdikleri ziyarette topladıkları veriler, Kessab’daki durum ve olası gelişmeler konusunda bilgi verdiler. Dışişleri Bakanlığı ve diplomatik organlar aracılığıyla gereken çalışmaların yürütüldüğü kaydedildi.
Sorun vesilesiyle Ermeni medya platformlarında objektif bilginin verilmesi ve çatışmacı tarafların tarafgir tutumlarının sunumundan kaçınılmasının önemi vurgulandı. Kessab’ta monoetnik bir bünye bulunmakta ve esasta Ermenilerle meskun durumda. Kessab’da gerçekleşen olaylar insan haklarının toplu ihlalinin açık bir örneği ve BM insani programları da destek göstermek durumundalar.
Bakan Hakobyan, güvenilir bilgi almak ve varolan sorunlara çözüm bulmak amacıyla, Kessab Belediye Bşk. Vazgen Çaparyan’la günlük telefon bağlantısı içinde olduklarını ifade etti. Suriye Ermenilerinin arzuları azami derecede hesaba katılmalı. Kessab Ermenilerinin Ermenistan’a göçleri durumunda Ermenistan yönetimi tarafından onlara yardım amacıyla adımlar atılacak.
Ermenistan Tüm Ermeni Fonunun , Kessab Ermenilerine yardım amacıyla bağış kampanyası başlattığı da bilgi çerçevesinde ifade edildi.
News from Armenia – NEWS.am

http://news.am/tur/news/202116.html

Yorumlar kapatıldı.