İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye Suriye’deki Ermenileri kabul edecek

Türk Dışişleri Bakanlığı Suriye’den Türkiye’ye gelen sığınmacılar arasında din, mezhep ayrımı yapılmadığını hatırlatarak, bu kapsamda Suriyeli Ermenilerin de Türkiye’ye gelebileceğini duyurdu. Ermeni cemaatine de bununla ilgili bilgi verildi.Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Suriye’de yaşanan içsavaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeliler arasında herhangi bir ayrım gözetilmeyeceğini duyurdu. Bu açıklama ile birlikte, Suriye’de bulunan yaklaşık 2 bin Ermeni’nin de Türkiye’ye sığınabileceği belirtiliyor.

Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, Türkiye, Suriye’nin Keseb bölgesinde ikamet eden Suriyeli Ermenilerin de kabul edilebileceğini ve koruma sağlanabileceğini Birleşmiş Milletler’e (BM) bildirdi. Ankara bu durumu resmi kanallardan Ermeni cemaati temsilcilerine de aktardı.
Bakanlık açıklamasında, Türkiye’ye sığınan yaklaşık 800 bin Suriyelinin olduğu gibi, Suriyeli Ermenilerin de ihtiyaçlarının karşılanacağı belirtildi. Bakanlıktan yapılan resmi açıklama şu şekilde “Rejimin mezaliminden kaçan, hangi etnik, dini, mezhepsel kökenden olursa olsun, tüm Suriyelilere kapılarımızı açarak uluslararası insancıl hukukun ve vicdanın gereklerini yerine getirmek hususunda tüm imkânlar seferber edilmektedir.”
Bakanlık son zamanlarda Keseb’teki Suriye Ermenilerinin durumuyla ‘geçmişte yaşanan bazı üzücü hadiseler’ arasında paralellik kurulması girişimlerini de kınadı. Türkiye’nin muhalif güçlere topraklarını kullandırdığı iddialarının da gerçek dışı olduğunu vurguladı.
ERMENİLER GÖÇ EDİYOR
Yaklaşık bir haftadır yoğun çatışmaların sürdüğü Türkiye sınırındaki Keseb kasabası, 23 Mart’ta muhaliflerin kontrolüne geçti. Özgür Suriye Ordusu ve Nusra Cephesi’nin kontrolündeki kasaba, Hatay’ın Yayladağı ilçesine birkaç kilometre uzaklıkta bulunuyor. Bölgede Suriye ordusu ile muhalifler arasındaki çatışmalar sürerken, birçok kişi kasabayı terk ediyor.
http://www.dunyabulteni.net/dunya/293530/turkiye-suriye

Yorumlar kapatıldı.