İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kılıçdaroğlu’dan dayanaksız suçlama: HDP, AKP ile işbirliği yapıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP’den kendilerine gelen işbirliği teklifini kabul etmediklerini belirtirken, somut bir kanıt göstermeden, HPD’yi AKP ile işbirliği yapmakla suçladı. HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’in “Biz seçim döneminde en başlarında 30 Mart seçimlerine beraber girelim teklifinde bulunduk, Sayın Kılıçdaroğlu’na, kendisi kabul etmedi. Pensilvanya Sayın Kılıçdaroğlu’nu Başbakan yapacak zannediyor” sözleri hatırlatılarak “Böyle bir teklif geldi mi” sorusu soruldu.

Bunun üzerine Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Doğru öyle bir teklif geldi ve biz bu teklifi uygun görmedik. Ben siyasete atıldığım zaman şunu söyledim; halka doğruları söyleyeceğim. Geldiler işbirliği önerdiler kabul etmedik. ‘Bize zarar verir’ dedik. Aynı düşüncemi bugün de söylüyorum, zaten. Bugün HDP, AKP ile işbirliği yapıyor. Onu gayet iyi biliyoruz zaten. Çünkü sadece bizi eleştirerek, siyaset yapıyorlar. Yolsuzluğu, AKP’yi, diğer partileri eleştirmek konusunda bir çabaları yok. Eleştirebilirler, benim her partiye saygım var. Bizi Pensilvanya’yla beraber tutmalarını, ellerinde varsa bir bilgi, belge varsa getirsinler öğrenelim, nasıl bir işbirliği kurmuşuz acaba? Eğer bu ülkede kul hakkı yiyenleri eleştirmekse, bunu Pensilvanya’yla ne ilgisi var? Bir Başbakanın oğlunun evinde 30 milyon avro çıkacak da ben bunu eleştirmeyecek miyim? Rıza Sarraf dört bakanı satın alacak parayla, ben bunu eleştirmeyecek miyim? Bunun ne ilgisi var Pensilvanya ile… Baktığınız zaman ben bu ülkenin insanlarının çıkarlarını savunuyorum”
Kılıçdaroğlu, “Cemaat ile ilgili görüşünüz nedir?” yönündeki bir soruya ise “Görüşüm şu, CHP’nin bakışı şu: İnsanlar belli bir inanç çerçevesinde bir araya gelebilirler, bunun adı cemaat, tarikat olur… Biz bunlara saygı gösteririz. Hiç kimsenin inancına karışmayız. Allah’la kul arasına birinin girmesi zaten inancımızda da yoktur. O zaman olması gereken şudur; herkesin inancına saygılıyız, cemaatse cemaat, tarikatsa tarikat, buna karışmayız ama siyasete karışmamak kaydıyla. Dinin siyasete girmesini istemeyiz” şeklinde yanıt verdi.
Kılıçdaroğlu Ergenekon operasyonlarına ilişkin “Bu delillerin cemaat tarafından toplanıp hükümete verildiği, bu kumpasın cemaat tarafından yapıldığına inanıyor musunuz?” sorusuna ise muhataplarının hükümet olduğunu söyleyerek yanıt verdi.
“Bu davaların savcılığını üstlenen kimdi?” diye soran Kılıçdaroğlu, “Recep Tayyip Erdoğan. ‘Ben bu davanın savcısıyım’ dedi. Geçen gün bir istihbarat şefi televizyonlara çıktı, ‘Ben 35-40 kez Başbakanla görüştüm, makamında görüştüm’ dedi. Bir ülkenin Başbakanı, istihbarat şefiyle 35-40 kez değil, bir kez bile görüşmez. Eğer iş o noktaya gelmişse zaten işbirliği vardır orada. O davaların tamamen göstermelik olduğunu, masum insanların hapse atıldığını defalarca söyledik. Ben bunu söylediğimde ‘Ergenekoncu’ diye suçluyorlardı. Şimdi kendisi suçluyor. Ama ben hiç bir zaman o davaların savcısıyım demedim” ifadesini kullandı. (HABER MERKEZİ)
www.evrensel.net
http://www.evrensel.net/haber/80908/hdp-sadece-bizi-elestiriyor-akp-ile-isbirligi-yapiyor.html#.UzGBevl_vms

Yorumlar kapatıldı.