İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ünlü Yönetmen Sözde Ermeni Soykırımına İlişkin Materyal Topluyor

Steven Spielberg’ün vakfı, sözde Ermeni Soykırımına ilişkin materyal topluyor. Associated Press’in haberine göre Steven Spielberg, daha fazla Soykırım filmi çekmeyi düşünmüyor. Oscar ödüllü yönetmen, bu işi Shoah Vakfı’na bırakıyor… Bu yıl 20. yılına giren Shoah Vakfı çalışmalarını, asılsız iddialara dayanan sözde Ermeni Soykırımında sağ kaldığını iddia eden kişilere ilişkin röportajları da içerecek şekilde genişletti.

***
TurkishNY.com – Steven Spielberg’ün vakfı, sözde Ermeni Soykırımına ilişkin materyal topluyor.

Associated Press’in haberine göre Steven Spielberg, daha fazla Soykırım filmi çekmeyi düşünmüyor. Oscar ödüllü yönetmen, bu işi Shoah Vakfı’na bırakıyor.
‘Schindler’in Listesi’ isimli film sonrasında Spielberg, vakfı aracılığıyla kamerasını II. Dünya Savaşı Yahudi soykırımından hayatta kalan gerçek kurbanlara çevirdi.  Spielberg’in Shoah Vakfı, o zamandan beri dünya genelindeki Soykırımdan hayatta kalan kişilere ilişkin yaklaşık 52.000 röportaj yaptı.
Asılsız Ermeni Soykırımında Hayatta Kaldığını İddia Edenlerle Röportaj
Bu yıl 20. yılına giren Shoah Vakfı çalışmalarını, asılsız iddialara dayanan sözde Ermeni Soykırımında sağ kaldığını iddia eden kişilere ilişkin röportajları da içerecek şekilde genişletti. Vakıf ayrıca Kamboçya ile Ruanda’da yaşanan soykırımlarda hayatta kalan kişiler ile de röportajlar gerçekleştirmekte.
Spielberg, Schindler’in Listesi filmini çekerken Soykırımdan hayatta kalmış çok sayıda insanla tanışmasının ardından bu vakfı kurmaya karar verdi.
Spielberg, Nazi bağlantılarını, 1.100 Yahudiyi Soykırımdan kurtarmak için kullanan Alman bir işadamının hikayesini anlatan Schindler’in Listesi’nin en büyük mirasının aldığı yedi Oscar ödülü, dünya çapındaki 300 milyon dolarlık gişe hasılatı ya da hatta insanlık mesajı olmadığını, filmin en büyük mirasının artık USC Shoah Vakfı – Görsel Tarih ve Eğitim Enstitüsü olarak bilinen vakfın devam eden çalışması olduğunu söylüyor.
Gelecek hafta da Shoah Vakfı’nın 20. yıldönümünü kutlayan ‘Tanıklık: Schindler’in Listesi ve USC Shoah Vakfı’nın Mirası’ isimli bir kitap yayınlanacak.
/images/stories/date/032114/headline-news/032114-unlu-yonetmen-sozde-ermeni-soykrmna-ilikin-materyal-topluyor-1.jpg
Schindler’in Listesi gibi bir filme yatırım yapar mı?
Spielberg, “Kendi stüdyom var, yani masrafını ben öderdim. ‘Lincoln’ böyle yapıldı” dedi.
Spielberg’in Shoah Vakfı’na yönelik devam eden yatırımı, yönetmenin yaptığı en anlamlı yatırımı olabilir.
Spielberg, “Bu mirastan çok gurur duyuyorum. Bunu, dünyadaki hiçbir şeye değişmem” dedi.
Vakıfla yakın temasta olan Spielberg, bu anlamda “nöbetçi doktor” gibi olduğunu, kendisine ihtiyaç duyulduğu anda orada olduğunu söylüyor.
Spielberg, 1994 yılında vakfı kurduğunda sadece, Schindler’in Listesi’nin çekimleri sırasında ortaya çıkan Yahudi Soykırımı inkarcılarını susturmaya yardımcı olması açısından soykırımdan hayatta kalan kişilerin ifadelerini toplamak istemişti.
Spielberg, 58 ülkeden 34 dilde olmak üzere yaklaşık 51.413 röportaj elde edileceğini hiç düşünmemişti.

http://www.turkishny.com/headline-news/2-headline-news/147553-unlu-yonetmen-sozde-ermeni-soykirimina-iliskin-materyal-topluyor#.Uyyfqfl_vms

Yorumlar kapatıldı.