İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kırım Ermeni toplumu, Rusya’yla birleşme yönünde oy kullanılması çağrısında bulunuyor

Kırım Ermeni toplumu başkanı Vagharşak Melkonyan, Kırım Anayasasının Kırım Tatarlarına, tüm iktidar organlarında %20 düzyinde temsil kotası tanıdığının ilan edilmiş olduğunu kaydederek ″Ermeniler, Bulgarlar, Yunanlılar ve Almanlar bir birlik altında toplandık ve bize yönelik de aynı ilkeyle hareket edilmesini talep ediyoruz, eğer tabii ki anılan ilke Kırım Tatarlarına uygulanırsa″ dedi.

***
Kırım Ermeni Toplumu Ulusal Konseyi, önümüzdeki Pazar günü gerçekleşecek referandumda yarımadanın Rusya’yla birleşmesi yönünde oy kullanılması çağrısında bulunan bir tasarı kabul etti.
NEWS.am muhabirine konuya ilişkin açıklama Kırım Ermeni toplumu bşk. Vagharşak Melkonyan’dan geldi. Melkonyan, Kırım Anayasasının Kırım Tatarlarına, tüm iktidar organlarında %20 düzyinde temsil kotası tanıdığının ilan edilmiş olduğunu kaydederek ″Ermeniler, Bulgarlar, Yunanlılar ve Almanlar bir birlik altında toplandık ve bize yönelik te aynı ilkeyle hareket edilmesini talep ediyoruz, eğer tabii ki anılan ilke Kırım Tatarlarına uygulanırsa″ dedi.
Melkonyan açıklamasında, Ulusal Konsey oturumunda , Ermeni Soykırımının 100. Yılına ithafen anıt yerleştirilmesi için Organizasyon Komitesi tesis olduğu bilgisini de verdi.
News from Armenia – NEWS.am
http://news.am/tur/news/198745.html

Yorumlar kapatıldı.