İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

California’daki Ermeni Sokak Çetesi Üyeleri, Suriye’de Esed’in Saflarında

İbrahim H. Aydoğan – Turkishny.com
Bir süre önce video paylaşım siteleri üzerinde yayılan görüntüler ise Los Angeles merkezli Ermeni sokak çeteleri üyelerinin Suriye’de sivil katliamlarına imza atan Esed rejimi için savaştıklarını ortaya koydu. Suriyeli Ermenilerin, Esed’e bağlı rejim güçlerinin önemli bir kısmını oluşturdukları ileri sürülürken, Suriye’de Esed’in saflarında çarpışan California’lı Ermenilerin de Suriye kökenli oldukları bildiriliyor.

***
Her geçen gün onlarca kişinin ölüm haberinin geldiği Suriye’deki savaşta Sırp Çetniklerin Esed’in saflarında yer alarak “Müslüman Avına” katıldıkları daha önce haberlere yansımıştı.

Bir süre önce video paylaşım siteleri üzerinde yayılan görüntüler ise Los Angeles merkezli Ermeni sokak çeteleri üyelerinin Suriye’de sivil katliamlarına imza atan Esed rejimi için savaştıklarını ortaya koydu.
Suriyeli Ermenilerin, Esed’e bağlı rejim güçlerinin önemli bir kısmını oluşturdukları ileri sürülürken, Suriye’de Esed’in saflarında çarpışan California’lı Ermenilerin de Suriye kökenli oldukları bildiriliyor.
Videoda kimliğinin Nerses Kilajyan olduğu saptanan kişi, California’da kimlik ve kredi kartı dolandırıcılığıyla tanınan “Armenian Power” adlı çetenin üyesi olduğunu söylüyor.
CNN’in Glendale Polis Departmanı’na dayandırdığı verilere göre videoda Kilajyan ile birlikte görülen ve kimliği Sarou Madarian olarak açıklanan diğer kişinin ise 2010 yılında ABD’den vatanı Suriye’ye geri gönderildiği bildiriliyor. 
FBI’ın Los Angeles Bürosu tarafından yayınlanan açıklamada Terörizm Görev Gücü’nün videodan haberdar olduğu ve söz konusu şahısların Amerikalılar ya da ABD çıkarlarına tehdit oluşturup oluşturmadıkları konusunun değerlendirildiği ifade edildi.
Konuya ilişkin bir açıklama yayınlayan ABD’deki önde gelen Ermeni lobi kuruluşlarından Amerika Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA) Direktörü Aram Hamparian ise Amerikalı Ermenilerin “çok daha büyük bir mücadele ile karşı karşıya olan” ve savaçı olmayan bir topluluk olduklarını söyledi. Esed rejiminin safında savaşan Ermenilerin ABD’deki Ermeni Amerikan toplumunun ya da Suriyeli Ermenilerin görüşlerini yansıtmadığını söyleyen Hamparian, “Bizler savaşın sona ermesinden ve barışın yeniden tesis edilmesinden yanayız” diye konuştu.
http://www.turkishny.com/headline-news/2-headline-news/146845-californiadaki-ermeni-sokak-cetesi-uyeleri-suriyede-esedin-saflarinda#.UyG_4vl_vms

Yorumlar kapatıldı.