İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hıristiyan cemaati tedirgin

 Damla Yur- İstanbul
Zirve katliamını gerçekleştiren 5 sanığın tahliye edilmesi Hıristiyan camiasında büyük bir korku tedirginliğe yol açtı. Zirve katliamı sanıklarının serbest kalmasından kaygı duyanların başında İzmit Protestan Klisesi Pastörü Emre Karaali geliyor. Kendisine yönelik suikast girişimi iddiası nedeniyle geçen yıl Ocak ayında 13 kişinin gözaltına alındığı soruşturma nedeniyle endişe yaşayan Karaali, “Tahliyelerin vicdanları kanatan bir durum olduğunu söyledi.  Karaali, “Bu tehditler ve olaylar 7 yıl öncenin değil, hâlâ devam eden meseleler. Şahsıma yönelik suikast planına ilişkin dava 1 Nisan’da başlayacak. ‘Çete lideri’ olduğu öne sürülen 1 kişi tutukluydu fakat o da bir süre sonra serbest bırakıldı. Bu tahliyeler bu tehditleri sürdürenlerde özgüven oluşturacaktır. Bu durum biz de ciddi bir kaygı yarattı. Tedirginiz” dedi.

‘İnsanlar üzgün ve kaygılı’
İstanbul Protestan Klisesi Vakfı Başkanı Timur Topuz da, “Tüm Hıristiyan dünyasının yaşadığı travma ortada. Bugün ibadet sırasında da cemaatin bu durumdan oldukça etkilendiğini gördüm. İnsanlar çok üzgün ve kaygılılar. Bugün klisemizde yöneticilerimizin bir an önce bu hatanın düzeltilmesi için dua ettik. Bu sanıkların dışarıda olmasının kaygı yarattığı ortada” diye konuştu.
‘Sıkıntıya bir ilmek daha’
Tahliyelerden sonra başta Malatya’daki olmak üzere Kurtuluş Kiliseleri Derneği’ne bağlı 10 cemaatle iletişime geçtiklerini kaydeden Kurtuluş Kiliseleri Derneği Başkanı İhsan Özbek ise şunları söyledi; “Tüm Türkiye’de ciddi bir tedirginlik var. Bundan sonra ‘Toplantılar nasıl yapılacak?’ sorusu yöneltiliyor. Sürekli sıkıntılar altında yaşayan Türkiye’deki Hıristiyan camiasının sıkıntılarına bir ilmek daha geçirilmiş oldu. Bugün Ankara’daki klisemizde ibadet ederken genel olarak insanların sorusu ‘Ne yapacağız, bundan sonra nereye gideceğiz?’ şeklindeydi. Koruma olmayan bölgelerde bu endişe daha ciddi boyutlarda. Saldırıların tekrar başlaması korkusu mevcut.”
Öte yandan Zirve katliamında yaşamını yitiren Tilman Geske’nin olay sırasında 8 yaşında olan oğlu Lukas Geske(15) de tahliyelere sosyal medyada “Babamı öldüren 5’liyle dışarıdaki aynı havayı solumak zorunda mıyım?” yazarak tepki gösterdi.
http://gundem.milliyet.com.tr/hiristiyan-cemaati-tedirgin/gundem/detay/1849120/default.htm?ref=OtherNews

Yorumlar kapatıldı.