İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türk ve Ermeni Öğrencilerden Avrupa Parlamentosu’nda Ortak Toplantı

Brüksel’de, Türkiye Öğrenci Konseyi ile Ermenistan Ulusal Öğrenci Derneği tarafından Avrupa Parlamentosu’nda ortak toplantı düzenledi… Türkiye Öğrenci Konseyi ile Ermenistan Ulusal Öğrenci Derneği başlattıkları diyalog ve işbirliği süreci dahilinde Brüksel’de Avrupa Parlamentosu’nda 3 Mart’ta ortak bir toplantı düzenledi. Toplantıya Türkiye Öğrenci Konseyi ile Ermenistan Ulusal Öğrenci Derneğinin temsilcilerinin yanı sıra, Avrupa Parlamentosu Milletvekili İsmail Ertuğ, Avrupa Öğrenci Birliği Başkan Yardımcısı Fernando Galán, Taraf Gazetesi yazarı Hayko Bağdat ve Türkiye Gazetesi Yazarı Ceren Kenar da katıldı. Toplantının moderatörlüğünü ise Avrupa Parlamentosu Genişleme Dairesi Başkanı Thomas Grunert üstlendi.

***
– Brüksel’de, Türkiye Öğrenci Konseyi ile Ermenistan Ulusal Öğrenci Derneği tarafından Avrupa Parlamentosu’nda ortak toplantı düzenledi.
Türkiye Öğrenci Konseyi ile Ermenistan Ulusal Öğrenci Derneği başlattıkları diyalog ve işbirliği süreci dahilinde Brüksel’de Avrupa Parlamentosu’nda 3 Mart’ta ortak bir toplantı düzenledi. Toplantıya Türkiye Öğrenci Konseyi ile Ermenistan Ulusal Öğrenci Derneğinin temsilcilerinin yanı sıra, Avrupa Parlamentosu Milletvekili İsmail Ertuğ, Avrupa Öğrenci Birliği Başkan Yardımcısı Fernando Galán, Taraf Gazetesi yazarı Hayko Bağdat ve Türkiye Gazetesi Yazarı Ceren Kenar da katıldı. Toplantının moderatörlüğünü ise Avrupa Parlamentosu Genişleme Dairesi Başkanı Thomas Grunert üstlendi.
Avrupa Parlamentosu Genişleme Dairesi Başkanı ve toplantının moderatörü Thomas Grunert, sivil toplum kuruluşları, gençler ve üniversite öğrencilerinin öneminden bahsederek, “İki ülke arasında normalleşme olacaksa, siyasetten çok daha fazlasına ihtiyaç var” dedi.
Ermenistan Ulusal Öğrenci Derneği adına konuşan Tatevik Sargsyan, “Güncel siyasetin dışında kalmaya özen gösteriyoruz. Başlattığımız işbirliği sivil bir girişimdir” dedi. Türkiye Öğrenci Konseyi adına konuşan Egemen Aktan ise anlayış ve dayanışma içinde, barışsever bir kuşağın yetişmesi açısından böyle bir girişim başlattıklarını ifade ederken, Avrupa kamuoyunun kendilerine destek olmalarını istedi.
Türk ve Ermeni üniversite öğrenci temsilcileri ayrıca, bir yılı aşkın süre önce akademik, kültürel ve sportif alanlarda işbirliği gerçekleştirmek üzere “Türkiye-Ermenistan Öğrenci İnisiyatifi”ni kurduklarını belirtti.
Avrupa Birliği’nin merkezinde Avrupa Parlamentosu’nda gerçekleşen toplantı, gençlerin kararlılığının ve cesaretinin tezahürü olması sebebiyle Avrupa kamuoyundan tam not aldı.

http://www.haber3.com/turk-ve-ermeni-ogrencilerden-avrupa-parlamentosunda-ortak-toplanti-2530620h.htm

Yorumlar kapatıldı.