İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Nalbandyan (BM İnsan Hakları Konseyi’nde): Azerbaycan, Ermeni karşıtı propagandaya devam ediyor

Nalbandyan, daha önce olduğu gibi risklerden birinin dini ve etnik zeminde husumet propagandası olduğunu ifade ederek ″Güney Kafkasya benzeri risklere tanıklık etmiştir″ dedi ve Bakü ve Sumgait’teki Ermeni katliamlarını hatırlattı.Ancak Dışişleri bakanı bugünkü Azerbaycan’da nefret propagandası kesitinde  durumun daha kötü olduğunu belirtti, Ermeni karşıtı propagandanın Azerbaycan’da her düzeyde yürütüldüğünü hatırlattı. Azerbaycan, BM İnsan Hakları Komisyonunun  önerilerini de kabul etmedi.

***
İnsan hakları ihlallerinin engellenmesinin hayati önemi bulunmakta ve sadece benzeri çabalar çatışmaların önümüzdeki süreçte gelişimini engelleyebilir. Açıklama bugün 5 Mart’ta BM İnsan Hakları Konseyi 25. Oturum Dönemi çerçevesindeki konuşması esnasında Ermenistan Dışişleri bakanı Edward Nalbandyan’dan geldi.
Nalbandyan, daha önce olduğu gibi risklerden birinin dini ve etnik zeminde husumet propagandası olduğunu ifade ederek ″Güney Kafkasya benzeri risklere tanıklık etmiştir″ dedi ve Bakü ve Sumgait’teki Ermeni katliamlarını hatırlattı.
Ancak Dışişleri bakanı bugünkü Azerbaycan’da nefret propagandası kesitinde  durumun daha kötü olduğunu belirtti, Ermeni karşıtı propagandanın Azerbaycan’da her düzeyde yürütüldüğünü hatırlattı. Azerbaycan, BM İnsan Hakları Komisyonunun  önerilerini de kabul etmedi.
İnsan haklarına ilişkin olarak Nalbandyan, temel haklardan biri olarak, halkların kader tayini hakkına ilişkin hatırlatmada bulundu, Dağlık Karabağ halkının bundan yararlandığını belirtti.
Nalbandyan konuşmasında Suriye’deki duruma da değindi, Ermenistan’ın BM tarafından kabul edilen tasarıyı memnuniyetle karşıladığını belirtti. Bakan, Ermenistan’ın 10 bini aşkın Suriye’li mülteciyi kabul ettiğini, onlara yardım için elinden geleni yaptığını kaydetti.
Dışişleri bakanı Ermenistan’ın soykırımların engellenmesi yönünde herşeyi yaptığını kaydetti ve Ermenistan’ın insiyatifiyle BM İnsan Hakları Konseyinin kabul ettiği «Soykırımların Engellenmesine ilişkin Tasarı»ya destek olan tüm ülkelere şükranını ifade etti.
News from Armenia – NEWS.am
http://news.am/tur/news/197464.html

Yorumlar kapatıldı.