İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Amerikalı Kongre üyeleri Azerbaycan Ermenilerine yönelik katliamları kınadılar

ABD Kongresi Temsilciler Meclisi üyeleri Adam Schiff ve David Cicilline; Sumgait, Bakü ve Kirovabat’ta  Ermenilere yönelik kırımları kınadılar ve Dağlık Karabağ halkının kader tayini hakkına desteklerini ifade ettiler. Ermeni Davası Ofisi’nden NEWS.am’e verilen bilgide şunlar kaydedilmekte: David Cicilline, Künge üyesi çalışma arkadaşlarına hitabında  ″Sumgait’teki katliamlar tarihin kara izleridir ve ne yazık ki bu olaylar, 9 ay sonra Ermeniler Kirovabat yanısıra Bakü’de 1990’da hedef olduklarında izleyen şiddete sebep oluşturdular″ dedi.

 Ve sözlerinin devamında şunları kaydetti: ″Şekillenmesinin daha ilk gününden itibaren Dağlık Karabağ Cumhuriyeti’nin şeffaf seçimler aracılığıyla ve çok önemli, ABD’nin bağımsızlık ve yönetime destek olması için, serbest seçilen  devlet organları serbest demokratik toplum inşasına yardımcı oldular″.
Adam Schiff beyanatında şunları kaydetti: ″Bu canice işlemlerle Azerbaycan tüm dünyaya, aniden 26 yıl önceki Sumgait katliamlarının daha büyük bir katliamın ilk işareti olmaması için Karabağ halkının niçin geleceğine karar verme ve niçin Aliyev’in pençesine düşmemesi gerektiğini hatırlattı.″
Daha önce ABD Kongresi Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Bşk. Ed Roice ve çalışma arkadaşı Bred Sherman, Temsilciler Meclisi üyeleri Tony Cardenas, Anna Eshoo ve Katherine Clark Sumgait kentinde Ermenilere yönelik katliamlarda hayatını kaybedenleri anmışlardı.
Hatırlatalım; 27-29 Şubat 1988’de AzerSSC Sumgait kenti Ermeni sakinlerin katliamlara maruz kaldığı bir platforma dönüşmüştü. Olaylarda onlarca Ermeni öldürülmüş, yüzlercesi yaralanmıştı.
News from Armenia – NEWS.am
http://news.am/tur/news/197472.html

Yorumlar kapatıldı.