İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Tarihi kilise onarılmayı bekliyor

Hakkari’de Nasturilere ait olduğu sanılan Halil Kilisesi, ağır kış şartlarına rağmen bu yılda ayakta kalmayı başardı.Şehirden 10 kilometre mesafede bulunan Zap Vadisi’nin Helel mevkiinde bulunan ve bin yıllık bir geçmişi olan Nasturilere ait olduğu sanılan Halil Kilisesi, bu yılda ayakta kalmayı başardı.

 6.85×10.00 metre ölçüsünde dikdörtgen planlı kilise; doğu, batı doğrultusunda üzeri beşik tonoz ile örtülmüş, batı yönündeki mazgal pencereleri ile içerisi aydınlatılmış. Kilisenin girişten sonraki bölümüne ise sivri kemerli iki demir kapıdan geçtiği belirtildi.
Hakkari’de yetkililerin tarihi yapılara sahip çıkmadığını belirten vatandaşlar, bölgenin değişik noktalarında bulunan birçok tarihi yapının restore edilmeyi beklediğini ifade ettiler. Ağır kış şartlarına rağmen kiliselerin ayakta kalmayı başardığını belirten vatandaşlar, barış süreci ile birlikte bu tarihi yapıların acilen restore edilmesi gerektiğini söylediler.
Hakkari Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri ise, Halil ve Kocanıs kiliseleriyle Biçer Mahallesi’ndeki Meydan Medresesi’nin restore edilmesi için bakanlığa yazı yazdıklarını, ancak ödenek yetersizliğinden dolayı restore kararı çıkmadığını belirttiler.
FEYZULLAH TAŞ

http://www.iha.com.tr/tarihi-kilise-onarilmayi-bekliyor-gundem-334695

Yorumlar kapatıldı.