İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

California’da Ermeni İddialarını Tüm Okullara Taşıyacak Tasarı

TurkishNY.com – California Eyalet Meclisi üyeleri Adrin Nazarian ve Katcho Achadjian bu hafta, “Ermeni Soykırımı Eğitim Yasası” ismindeki AB 1915 kodlu bir yasa tasarısı sundular. Ermenistan Devlet Radyosu’nun haberine göre yasa tasarısı, California okullarında sözde Ermeni soykırımı öğretiminin desteklenmesini öngörüyor.

7. ila 12. sınıflar arasındaki sınıflara yönelik Sosyal Bilimler kapsamında uygulanan müfredat programına ilişkin çalışılan konular listesine sözde Ermeni soykırımının dahil edilmesini talep eden AB 1915 ayrıca Eğitim Departmanı’nın yayınlarına ve öğretim materyallerine 1915 yılında yaşandığı iddia edilen olayların dahil etmesini gerektiriyor.
Halihazırda California, müfredatlarında sözde Ermeni soykırımına yer verilen ABD’deki 11 eyaletten biri. Eğitim Departmanı tarafından geliştirilen California Model Müfredatı, sözde Ermeni soykırımını öğretimi tavsiye edilen bir konu olarak kapsamında bulunduruyor. Fakat okullar, bu Model Müfredatı izleme gibi bir zorunluluğa tabi değiller.

Nazarian, California’nın sözde Ermeni soykırımına ilişkin eğitimin desteklenmesi yönünde sağlam bir sicile sahip olduğunu fakat yapılması gereken daha fazla şey olduğunu söylüyor.
Yasa tasarısının destekçileri de Nazarian’ın, California’daki sözde Ermeni soykırımına dair müfredatın mevcut durumu hakkındaki düşüncesini yinelediler.
Amerika Ermeni Ulusal Komitesi’nin Batı Bölgesi’nden (ANCA Western Region) Yasama Meseleleri Direktörü Haig Baghdassarian, halihazırda eyaletin Eğitim Departmanı müfredatı yapısının sözde Ermeni soykırımına dair eğitim ihtiyacını karşıladığını fakat bunun California’daki birçok okulda uygulamaya alınmadığını belirtti.
http://www.turkishny.com/local-news/6-local-news/145434-californiada-ermeni-iddialarini-tum-okullara-tasiyacak-tasari#.UwjVsvl_uWY.

Yorumlar kapatıldı.