İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fransa cumhurbaşkanı: Misak Manuşyan, hayatını bu ülkenin özgürlüğü için feda eden tek Ermeni değildir

Paris banliyösünde bulunan Fransa Direniz Hareketi Anıt Kompleksinde  cumhurbaşkanı Françoise Hollande katılımıyla 21 Şubat’ta Misak Manuşyan Grubu üyelerinin Nazizm taraftarlarınca kurşuna dizilmesinin 70. yılı vesilesiyle anma töreni gerçekleştirildi. Fransa cumhurbaşkanı: Misak Manuşyan, hayatını bu ülkenin özgürlüğü için feda eden tek Ermeni değildi. Fransa cumhurbaşkanı Françoise Hollande konuşmasında «Manuşyan Ermeni soykırımından kurtulan, Fransa’ya yerleşen ve onun özgürlük mücadelesi saflarına yazılan Ermenilerdendi. Misak Manuşyan, hayatını bu ülkenin özgürlüğü için feda eden  tek Ermeni değildi» dedi.

***
Paris banliyösünde bulunan Fransa Direniz Hareketi Anıt Kompleksinde  cumhurbaşkanı Françoise Hollande katılımıyla 21 Şubat’ta Misak Manuşyan Grubu üyelerinin Nazizm taraftarlarınca kurşuna dizilmesinin 70. yılı vesilesiyle anma töreni gerçekleştirildi. Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Basın servisinden verilen bilgiye göre; cumhurbaşkanı Hollande anıt komplekse çelenk koydu ve bir konuşma yaptı. Törene Ermenistan Cumhuriyetini temsilen katılan Dışişleri bakanı Edward Nalbandyan da anıta çelenk koydu.
Törende, Misak Manuşyan’ın hayatının son saatlerinde eşi Meline’ye yazdığı mektup okundu.
«Birkaç saat sonra artık bu dünyada olmayacağım, beni kurşuna dizmiş olacaklar.
Fransa halkı ve özgürlük için mücadele edenlerin onurlu bir şekilde hatıramızı yad edeceklerine eminim.
Mümkün olursa hatıraları Ermenistan’da bulunan akrabalarıma bildir.» demekteydi Misak Manuşyan eşine.
Fransa cumhurbaşkanı Françoise Hollande konuşmasında «Manuşyan Ermeni soykırımından kurtulan, Fransa’ya yerleşen ve onun özgürlük mücadelesi saflarına yazılan Ermenilerdendi. Misak Manuşyan, hayatını bu ülkenin özgürlüğü için feda eden  tek Ermeni değildi» dedi.
Etkinlikte Fransa Hükümeti, Senatosu ve Millet Meclisi üyeleri, siyaset ve toplum adamları, Charles Aznavour, Fransa Ermeni kuruluşları temsilcileri hazır bulundular.
http://news.am/tur/news/195495.html

Yorumlar kapatıldı.