İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Ermeni Halkı, Dağlık Karabağ Sorununun Sona Ermesini Dört Gözle Bekliyor”

TurkishNY.com – Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Ali Hasanov, Ermeni halkının Dağlık Karabağ sorunun sona erdiğini görmeyi dört gözle beklediğini söylüyor.

APA’nın haberine göre Azerbaycan’daki İmam Humeyni İmdad Komitesi ofisinin kapanışına dair düzenlenen bir etkinlikte konuşan Azerbaycan Başbakan Yardımcısı ve Mülteci ve Ülkesinde Yerinden Edilmiş Kişilerden Sorumlu Devlet Komitesi başkanı Ali Hasanov, Ermenistan’ın en sonunda saldırgan politikasından vazgeçip, yapıcı bir tutum sergileyeceğini ve 20 yıl içinde kendisine zarar verdiğini farkına varacağını umut ettiklerini belirtti.

Ermenistan’ın, Azerbaycan topraklarının işgalinden hiçbir şey kazanmadığını söyleyen Hasanov, “Azerbaycan Cumhurbaşkanı’nın izlediği dış politikalardan biri, öncelikle komşularla olmak üzere tüm ülkelerle dostluk ortamında işbirliği yapılmasıdır. Komşu ülkeler; Türkiye, İran, Rusya ve Gürcistan bizim dostlarımız, kardeşlerimizdir. Düşmanca bir tutum sergileyen Ermenistan da Azerbaycan’ın komşusudur. Azerbaycan ve Ermenistan’ın komşu olmaları kaderlerinde var. Biz bunu anlıyoruz fakat maalesef Ermenistan yönetimi bunu anlamıyor. Ermenistan halkının, normal bir şekilde yaşayabilsinler diye (Dağlık Karabağ) sorunun sona erdiğini görmeyi dört gözle beklediklerini de biliyoruz” şeklinde konuştu.
Öte yandan Hasanov, Ermenistan yönetiminin işgale son vermediğini çünkü yönetimin çıkarlarını bu problem üzerine kurduğunu belirtti.
Hasanov ayrıca, “Türkiye, Rusya, Gürcistan ve İran ile iyi komşuluk ilişkilerine sahibiz. Şimdi sıra Ermenistan’da. Bir zamanlar kendileriyle komşuluk ilişkimiz vardı ve buna yeniden hazırız. Ermeniler, saldırgan politikadan vazgeçip, bu komşuluğa katılmalılar” dedi.
http://www.turkishny.com/other-news/4-other-news/145153-ermeni-halki-daglik-karabag-sorununun-sona-ermesini-dort-gozle-bekliyor#.UwTkMvl_uWY

Yorumlar kapatıldı.