İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Diasporada Ermeni Dili Sanal Okul Televizyonu kurulacak

Ermenistan Diaspoa bakanı Hranuş Hakobyan bıgün 18 Şubat’ta  Ermeni Genel Hayri Birliği (AGBU) Merkezi İdare Kurulu üyesi Vazgen Yakubyan ve AGBU Ermenistan Ofisi temsilcilerini kabul etti. Diasporanın karşı karşıya bulunduğu sorunlara ilişkin olarak bakan Hakobyan,  Ermeni kimliğinin korunmasının tek teminatı olarak Ermeni Dili öğretimi, korunması ve yayılmasının öncelikli olduğunu belirtti. Konuklara bakanlığın dil öğretimi ve öğretmenlere meslek içi seminer dahil olmak üzere bu yöndeki  çalışmaları konusunda bilgi verildi.

Bakanlıktan konuya ilişkin yapılan açılamada ″Buluşmada ana dlinin öğretimi amacıyla AGBU’yla ortaklaşa Ermeni Dili Sanal Okul Televizyonu tesisi konusu değerlendirildi. Uzaktan öğretim metoduyla anadilinin  Ermeni Diasporasının farklı topluluklarına eriştirilmesi öngörülmekte. Program, farklı ülkelerdeki dil öğretim taleplerini dikkate alarak, farklı dil bilgisi düzeylerinde olan, 10 yaşından büyükler için öngörülmekte″ denmekte.
Seminerler interaktif metod aracılığıyla eğitici alıştırmalar aracılığıyla gerçekleştirilecek. Bu Tv okulu, öğrencilere  soruları on-line yanıtlama, temas, düşünce alışverişi ve tartılma olanağı sağlamakta. İlerde Batı Ermenicesi öğretiminin de gerçekleştirilmesi öngörülmekte.
News from Armenia – NEWS.am

http://news.am/tur/news/194866.html

Yorumlar kapatıldı.