İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Soykırım yalanına son!”

Başkent Ankara’da toplanan Talat Paşa Komitesi AİHM’in Perinçek kararının ardından izlenecek yol haritasını ele alındı. Toplantıya çok sayıda, araştırmacı, tarihçi diplomat ve siyasetçi katıldı.  Toplantıyı Usmer Başkanı Emekli Tümgeneral Naci Beştepe yönetti. Toplantıda konuşan Eski Dışişleri Bakanı Uluç Gürkan, AİHM kararının Türkiye üzerindeki kuşatmayı kırdığını söyledi. Gürkan, soykırım tanımını bir ülkenin Meclis’i tarafından verilemeyeceğini belirtti. (İsminden ne olduğu belli  bu komitenin, boyundan büyük söz etmesine şaşmamak gerekir. Bakınız http://hyetert.blogspot.com.tr/2014/02/soykrm-arastrmaclarndan-isvicreye-ack.html#more   HYETERT)

****
Talat Paşa Komitesi Başkent Ankara’da toplandı. AİHM kararınının değerlendirildiği toplantıda, bundan sonra izlenecek yol haritası masaya yatırıldı.
Başkent Ankara’da toplanan Talat Paşa Komitesi AİHM’in Perinçek kararının ardından izlenecek yol haritasını ele alındı. Toplantıya çok sayıda, araştırmacı, tarihçi diplomat ve siyasetçi katıldı.
Toplantıyı Usmer Başkanı Emekli Tümgeneral Naci Beştepe yönetti.
Toplantıda konuşan Eski Dışişleri Bakanı Uluç Gürkan, AİHM kararının Türkiye üzerindeki kuşatmayı kırdığını söyledi.
Gürkan, soykırım tanımını bir ülkenin Meclis’i tarafından verilemeyeceğini belirtti.
Tarihçi Mehmet Perinçek, 1915 tarihinin soykırım olarak nitelendirilemeyeceği söyledi. Perinçek sadece Ermenilerin değil, diğer etnik kimliklerin de baskıya uğramadığını ifade etti.
İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz, söz konusu tartışmanın tarihi değil, güncel siyasi bir nedenden kaynaklandığını vurguladı.
ulusalkanal.com.tr

http://www.ulusalkanal.com.tr/gundem/soykirim-yalanina-son-h22682.html

Yorumlar kapatıldı.