İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Hıristiyan hacı’ların sayısı azalıyor

Aykan Çufaoğlu
 Hıristiyan hacı,İzmir Efes,Meryem Ana,‘Hıristiyan hacı’ların sayısı azalıyor,İnanç turizminde düşüş. İzmir Efes’teki Meryem Ana Evi’ni ziyaret ederek hacı olan Hıristiyanlar Türkiye’ye eskisi kadar gelmiyor. Sektör temsilcileri, Türkiye’nin dünyanın en fazla turist ağırlayan 6’ncı büyük ülkesi konumunun yanı sıra, inanç turizminde de zirve destinasyonların arasına girebilecek kaynaklara sahip olduğunu belirtiyor. Ancak resmi turizm istatistiklerine bakıldığında, Türkiye’ye dini ve hac amacıyla gelen yabancı turist sayısında son 5 yılda büyük gerileme yaşanıyor. 

Özellikle hacı olmak için Kudüs, Efes ve Roma’yı ziyareteden Hıristiyanlar, Efes’i bünyesinde barındıran Türkiye’ye eskisi kadar gelmiyor. Verilere göre, bahar ve yaz aylarında daha çok hareketliliğin yaşandığı inanç turizmi için Türkiye’ye gelen yabancı turist sayısı 2009’dan itibaren düzenli olarak azaldı.
HATAY’DAN NEVŞEHİR’E…
Hıristiyanlar, inanç turizmi kapsamında Türkiye’de Hatay St. Pierre Anıt Müzesi, İçel St. Paul Anıt Müzesi, İzmir, Antalya Demre, St. Nicola Kilisesi, Bursa, İznik Ayasofya Camii, Manisa Sard, Alaşehir, Akhisar kiliseleri, Isparta Yalvaç Pisidia Antik Kenti, Nevşehir Derinkuyu Ortodoks Kilisesi ve Denizli Laodikya Antik Kenti’ni ziyaret ediyorlar.
http://www.haberturk.com/yasam/haber/921501-hiristiyan-hacilarin-sayisi-azaliyor

Yorumlar kapatıldı.