İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

MHP’li Bal’dan Davutoğlu’na çağrı!

MHP’li Bal’dan Davutoğlu’na çağrı!MHP’li Bal’dan Davutoğlu’na çağrı!MHP’li Bal’dan Davutoğlu’na çağrı! MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, Stockholm’ün en büyük ilçesi Botkyrka’da sözde Ermeni ve Süryani soykırımı anıtının dikilmesiyle ilgili alınan karara tepki gösterdi. Anıtla ilgili olarak Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu göreve davet eden Bal, Ermeni iftirasının ardından Süryani iftirasına karşı Dışişleri’nin en açık ve en kesin bir dille diplomatlara talimat vermesi gerektiğini söyledi. (İsveç Bal’ın ismini duysa korkusu yeter. HYETERT)

İsveç’in başkenti Stockholm’ün en büyük ilçesi Botkyrka’da, sözde Ermeni ve Süryani soykırımı anıtı dikilmesine izin çıktı.
Stockholm’de yaşayan Süryani derneklerinin çatı kuruluşu ‘Seyfo Komitesi’nin talebi üzerine Botkyrka Belediyesi’nde yapılan oylamada 54 belediye meclis üyesi, ”evet” derken, sadece 5 üye ”hayır” oyu kullandı.
Oylamayı belediye meclisinde bulunan 9 partiden 8’i desteklerken, sadece göçmen karştı partinin üyeleri grup olarak ‘hayır’ oyu verdi.
MHP’Lİ BAL’DAN TEPKİ
Botkyrka’da yapılacak olan Ermeni ve Süryani Soykırımı anıtıyla ilgili olarak Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun gerekli adımları atmasını isteyen MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, Belediye Meclisi’nde bazı Türk asıllı milletvekillerinin de oylarıyla alınan karara tepki gösterdi. Konsolosluklar dahil tüm dış misyonların, bölgelerindeki vatandaşların sorunlarıyla ilgilenmeleri gerektiğini anlatan Bal, açıklamasında Stockholm’de yaşayan Konyalılar’ın bölgedeki sorunları kendisine aktardığını, alınan kararın ülkede yaşayan Türkleri fazlasıyla endişelendirdiğini ifade etti.
“TÜRKİYE’NİN ÇIKARLARI SAVUNULMADI”
MHP’li Bal açıklamasında Stockholm’ün en büyük ilçesi Botkyrka’daki oylamada Türkiye’nin çıkarlarının yeterince savunulmadığını iddia etti. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun İsveç başta olmak üzere son dönemde daha da artacağı söylenen bu tür kirli iftiralarla ilgili gerekli özeni göstermesi gerektiğini söyleyen Bal, “Konsolosun özensizliği nedeniyle Ermeni iftirasından sonra Süryani iftirasını da Türk milletinin şerefli geçmişine yapıştırmak isteyen dış mihraklara karşı gerekli önlem alınmaladır. Dışışleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, en açık ve en kesin ifadeyle bu konuda dış misyonlara gerekli talimatı vermelidir.” diye konuştu.
http://www.internethaber.com/mhpli-baldan-davutogluna-cagri-639279h.htm
Meğer Ermeniler Türkiye’yi terk etmiş
Süleyman Yaşar
Daha önce iktisat tarihi kitaplarının Ermeni tehcirinden ve sermayenin nasıl el değiştirdiğinden bahsetmediğini belirttik. Dolayısıyla bugünkü İstanbul sermayesinin oluşumunun üstünün örtüldüğünü ileri sürdük. İşte bu konuyla ilgili olarak ele alabileceğimiz yeni bir kitap çıktı. Şevket Pamuk’un “Türkiye’nin 200 yıllık iktisadi tarihi” isimli bir kitabı yayınlandı. Kitabın 173’üncü sayfasında tehcirden bahsediliyor. Ve tehcir ve sonrasında Türkiye’de Ermeni nüfusunun yaklaşık 1.5 milyondan 100 binin altına gerilediği belirtiliyor. Fakat sayfayı çevirdiğinizde bu defa savaş sonrasıyla ilgili olarak “Artık Türkiye’de özel sektörün önderliğini, İttihat ve Terakki yönetiminin savaş dönemindeki politikalarından yararlandığı gibi, ülkeyi terk eden Rum ve Ermenilerin topraklarına ve diğer mülklerine el koyan Müslüman-Türk burjuvazisi yapacaktı” cümlesiyle karşılaşıyorsunuz. Bu cümlede “terk eden” ifadesi kendi isteğiyle giden anlamına geldiğinden tehcir birdenbire yok ediliyor. Böylece kendi isteğiyle ülkeyi terk edenlerin mallarına el koyan yeni burjuvazi özel sektörün önderliğini yapmaya başlıyor. Ve burjuvazinin askeri vesayeti kullanıp Abdülhamid’i darbeyle devirip sermayenin kanlı biçimde el değiştirmesi yok ediliyor.

Yazının Devamı: http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/yasar/2014/02/06/meger-ermeniler-turkiyeyi-terk-etmis

Yorumlar kapatıldı.