İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

UGS teyid etti: Ermenistan’a iltica talebinde bulunan Azerbaycan’lı aileye ilişkin yeni ayrıntılar

Azerbaycan yurttaşı Bakü sakini 1976 doğumlu Cavit Orujev, kendisi, eşi ve 3 çocuğu için siyasi iltica telebiyle 29 Ocak’ta Ermeni-Gürcü sınırı Bagrataşen Gümrük kapısından giriş yaptı. Ulusal Güvenlik Servisi (UGS) Basın Merkezinden verilen bilgide; ilticacı başvurusunu Azerbaycan yönetimi tarafından kendisin yönelik işkenceyle gerekçelendirdi. Cavit Orujev, Azerbaycan Özel Servisinin Ermeni asıllı eşi Bakü sakini 1983 doğumlu Roya Mirzoyeva’yla evlendikten sonra kendisine baskı uygulamaya başladığını anlattı. Gayrıinsani kötü muameleler sonrasında Cavit Orujev zorunlu olarak Azerbaycan Özel Servisiyle eşinin yurt dışında yaşayan akrabalarından Ermenistan ve Diaspora’ya ilişkin bilgi toplama yönünde işbirliğine  kararı verdi.

Ailesine yönelik tehdidin bilinciyle C. Orujev, Avrupa ülkelerinden birine yerleşme yönünde başarısız bir denemede bulundu; buradan Bakü’ye sınır dışı edilmesinden sonra Azerbaycan’da Özel Servisin baskıları daha da arttı.
Çıkmaz durumda bulunan ve ailesine yönelik somut tehdidi hisseden Cavit Orujev, Ermenistan yönetimine siyasi iltica ricasıyla başvurmaya karar verdi.
BM Ermenistan Ofisi ve Ermenistan Göçmenlik Ajansı ailenin önümüzdeki süreçte akıbetini belileme yönünde çalışmaktalar.
Hatırlatalım; baba, anne ve 3 çocuktan oluşan Azerbaycan yurttaşı bir aile 29 Ocak’ta Ermenistan-Gürcistan sınırındaki Bagrataşen kapısından giriş yaparak Ermenistan’dan siyasi iltica talebinde bulundu.
News from Armenia – NEWS.am
http://news.am/tur/news/191973.html

Yorumlar kapatıldı.