İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Duyuru: 20 Ocak Azerbaycan’da Ermeni ve Rus karşıtı resmi propaganda günüdür

Rus-Ermeni Kuruluşları Koordinasyon Kurulu;, Bakü Ermeni Kırımlarının 24. Yılı vesilesiyle bir Duyuru  yayımladı. Duyuruda şunlar ifade edilmekte: «Geçen 20. yy. insanlık tarafından sadece ilerleme ve bilimsel ve teknik devrim asrı olarak anılmamakta,  aynı zamanda bize Ermeniler ve Yahudilere olmak üzere iki önemli soykırımı ve iki dünya savaşı bıraktı. Asrın sonuna, cefakar Ermeni halkı için zorlu badireler etabına dönüşen SSCB’nin yıkılması damgasını  vurdu. Azerbaycan’da Ermenilerin yeni soykırımı tertiplendi ve gerçekleştirildi; Sumgait, Kirovabad ve Bakü bunların acı sembollerine dönüştü. Bakü’de Ermeni Kırımları Haftası (13-20 Ocak) Sumgait kırımlarına kıyasla daha kitlesel ve geniş ölçekliydi.»… Duyuruda kırımların sadece Ermenilere değil diğer etnik unsurlara da yönelik olduğuna dikkat çekilerek «Sadece 7 gün sonra Sovyet yönetimine yönelik tehdit dikkate alınarak Bakü’ye ordu birlikleri sokuldu, bunlar kırımcılara sert bir direnç gösterdiler. Kırımcıların Azerbaycan kahramanları olarak ilan edilmeleri ve «20 Ocak Şehitleri» olarak anılmaları insancıllık ilkelerinin sinik bir şekilde inkarıdır» denmekte.

***
Rus-Ermeni Kuruluşları Koordinasyon Kurulu;, Bakü Ermeni Kırımlarının 24. Yılı vesilesiyle bir Duyuru  yayımladı. Duyuruda şunlar ifade edilmekte:
«Geçen 20. yy. insanlık tarafından sadece ilerleme ve bilimsel ve teknik devrim asrı olarak anılmamakta,  aynı zamanda bize Ermeniler ve Yahudilere olmak üzere iki önemli soykırımı ve iki dünya savaşı bıraktı.
Asrın sonuna, cefakar Ermeni halkı için zorlu badireler etabına dönüşen SSCB’nin yıkılması damgasını  vurdu. Azerbaycan’da Ermenilerin yeni soykırımı tertiplendi ve gerçekleştirildi; Sumgait, Kirovabad ve Bakü bunların acı sembollerine dönüştü. Bakü’de Ermeni Kırımları Haftası (13-20 Ocak) Sumgait kırımlarına kıyasla daha kitlesel ve geniş ölçekliydi.»
Duyuruda kırımların sadece Ermenilere değil diğer etnik unsurlara da yönelik olduğuna dikkat çekilerek «Sadece 7 gün sonra Sovyet yönetimine yönelik tehdit dikkate alınarak Bakü’ye ordu birlikleri sokuldu, bunlar kırımcılara sert bir direnç gösterdiler. Kırımcıların Azerbaycan kahramanları olarak ilan edilmeleri ve «20 Ocak Şehitleri» olarak anılmaları insancıllık ilkelerinin sinik bir şekilde inkarıdır»
denmekte.
News from Armenia – NEWS.am

http://news.am/tur/news/190143.html

Yorumlar kapatıldı.