İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Moskova’da Kilise Kapısında 4 Kilometre Kuyruk

Moskova’da halk, Kurtarıcı İsa Kilisesi’nde sergilenen Hristiyanlığa ait “kutsal emanetleri” görmek için uzun kuyruklar oluşturdu- Gün içinde uzunluğu 4 kilometreyi bulan kuyruklarda bekleme süresi 12 saati buldu- Kilise’nin Basın Sözcüsü Korovina: “Kutsal emanetleri 150 binden fazla kişi ziyaret etti”

Rusya’da halk, başkent Moskova’daki Kurtarıcı İsa Kilisesi’ne getirilen Hristiyanlığın “kutsal emanetlerini” görebilmek için uzunluğu dört kilometreyi bulan kuyruklar oluşturdu.
Ortodoks Hristiyanlara göre Hazreti İsa’nın doğum günü sayılan 7 Ocak’taki Noel ayinleri vesilesiyle Yunanistan’daki Aynoroz Manastırı’ndan getirilen “kutsal emanetlerin” sergilendiği kilisenin önündeki kuyruk zaman zaman 12 kilometreye kadar uzadı.
Rusya’nın dört bir tarafından Moskova’ya gelen halk ise bu emanetleri görebilmek için soğuk ve yağmurlu havaya aldırış etmeden kilise önünde bekledi.
Kilise 12 saat bekliyorlar
Moskovalıların Aynoroz Manastırı’ndan Rusya’ya bu yıl ilk kez getirilen ve ilahi bir şeklide Hazreti İsa’ya hediye edildiğine inanılan “kutsal emanetleri” görmek için oluşturdukları uzun kuyruklarla ortaya çıkan rakamlar ise oldukça dikkat çekici.
Kilisesi önündeki kuyruk kimi zaman dört kilometreye kadar uzanırken, kuyruğa giren bir kişinin kiliseye ulaşması için bazen 12 saate kadar beklemesi gerekti.
Polis, kuyrukta bekleyenlerin sayısının 15 bine kadar çıktığını belirtirken, güvenlik güçleri herhangi bir kargaşanın çıkmaması için geniş güvenlik önlemleri aldı.
Halkı soğuktan korumak ve acil durumlarda yardımcı olmak için 83 otobüs, 37 satış noktası, 7 seyyar mutfak, 2 mobil sıcak içecek aracı ve 26 sağlık ekibinin yanı sıra 200’ün üzerinde gönüllü kuyruklarda görev aldı.
“150 binin üzerinde ziyaretçi”
AA muhabirine konuşan Kurtarıcı İsa Kilisesi Basın Sözcüsü Mariya Korovina, “kutsal emanetleri” 150 binin üzerinde kişinin ziyaret ettiğini söyledi.
Halkın, sergilenen emanetlere tahmin ettikleri gibi büyük teveccüh gösterdiğini ifade eden Korovina, kutsal emanetlerin Moskova’dan sonra 14-17 Ocak’ta St. Petersburg şehrinde sergileneceğini ardından Kiev ve Minsk’e götürüleceğini ifade etti.
Korovina, halktan saat 18.00’dan sonra kuyruğa girmemelerini isterken, “Bu saatten önce kuyruğa girenler ancak gece yarısından sonra kiliseye girme imkanı buluyor” dedi.
Halk soğuk havaya aldırış etmiyor
Kilisede ziyaretlerini yaparak dışları çıkan iki kız kardeş Maria ve Olga, uzun süre kuyruk beklemelerinin hiçbir önemi olmadığını dile getirerek, “Çok heyecanlandık, tarif edilemez bir manevi haz duyduk. Bizim için buraya gelmek çok önemliydi” diye konuştu.
Oğluyla birlikte kiliseye gelen bir anne ise özellikle küçük çocuğunu bu manevi ortamı tatması için buraya getirdiğini belirterek, “Oğlumun bu manevi ortamı görmesini istedim. Sırada uzun süre bekledik ama çok mutlu olduk. Tarif edilemez duygular içindeyiz” ifadesini kullandı.
Oğlu ise “Hayatımda ilk defa böyle bir kutsal emanet gördüm. Gerçekten inanılmazdı. Manevi olarak rahatladım” diye konuştu.
Kaynak: AA

Yorumlar kapatıldı.