İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Eski İstihbarat Daire Başkanı Dink Davasında İfade Verecek

Dink cinayetinde kamu görevlileri ile ilgili soruşturmayı yürüten savcı Akkaş dönemin Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun’u tanık sıfatıyla ifadeye çağırdı.

Elif AKGÜL elif@bianet.org
İstanbul – BİA Haber Merkezi 02 Ocak 2014, Perşembe 15:55
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinde kamu görevlileri ile ilgili soruşturmayı yürüten savcı Muammer Akkaş dönemin Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun’u tanık sıfatıyla ifadeye çağırdı.
Bakırcıoğlu: Uzun’un iddiası soruşturulmalı
bianet’e konuşan Dink Ailesi avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu Uzun’un iddialarının mutlaka araştırılması gerektiğini söyledi.
“17 Şubat 2006’da Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü, Hrant Dink’in öldürüleceğine dair raporu İstihbarat Müdürlüğüne ve İstanbul Emniyeti’ne aktardı. Sabri Uzun o dönemde Emniyet İstihbarat Daire Başkanı olduğunu, ancak raporun kendisine sunulması gerekirken bu raporu görmediğini iddia etmişti.
“Bu anlamda Uzun’un mutlaka dinlenmesi, bilgisine başvurulması gerekir. Bu bilgi iletilmediyse neden iletilmediği, iletildiyse de Uzun’un bu konudaki sorumluluğu mutlaka soruşturulmalı.”
Bakırcıoğlu, Şubat 2012’de Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığına getirilen  dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek’in 20 Aralık’ta yolsuzluk operasyonunun hemen ardından görevden alınmasıyla ilgili de “Ramazan Akyürek, Dink öldürüldüğünde alınmalıydı, şimdi alınması davayı ilgilendirmez” dedi.
Yeniden görülen Dink cinayeti davası sanıklarından Erhan Tuncel son duruşmada verdiği ifadesinde “Ali Fuat ve Sabri Uzun ölüm ihbarı yapmamış ve yanlış rapor düzenlenmiştir. Ali Fuat ve Ramazan Akyürek çetenin üzerindedir. Beni bir numaralı sanık yapıp kendilerini saklamıştır” demişti. (EA)

Yorumlar kapatıldı.