İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kilise: ”Noel, içki ve eğlence değildir”

İstanbul Protestan Kilisesi Vakfı İzmit Temsilcisi ve İzmit Kilisesi Papası olan Emre Karaali, yaptığı Noel konuşmasında şöyle dedi: “-Noel bayramı insanlara barış ve huzur getirsin. Noel, tanrısal sözün İsa Mesih’le beden alıp aramıza doğuşunun bayramıdır. İsa Mesih dünyanın tüm günahını kendi bedeninde taşıyarak buna iman eden herkese cennet kapısını açmıştır. Noel bayramı halk arasında yılbaşı kutlamasıyla karıştırılır. Yılbaşı Noel bayramına yakın olmakla beraber Hıristiyanlıkla alakası olmayan bir kutlamadır. İncil inancı evrensel bir inançtır ve hiçbir dil, millet veya kültür ayrımı gözetmez.

Çukurbağ Mahallesi Mehmet Akif Sokakta faaliyet gösteren İzmit Protestan Kilisesi’nde Noel kutlaması yapıldı. Hıristiyan inancına göre Hz.İsa’nın doğuşunu simgeleyen Noel nedeniyle  İzmit Kilisesi’nde düzenlenen kutlamaya, kilisenin mevcut cemaatinin yanı sıra meraklı Müslümanlar da katıldı.

İstanbul Protestan Kilisesi Vakfı İzmit Temsilcisi ve İzmit Kilisesi Papası olan Emre Karaali, yaptığı Noel konuşmasında şöyle dededi:
“-Noel bayramı insanlara barış ve huzur getirsin. Noel, tanrısal sözün İsa Mesih’le beden alıp aramıza doğuşunun bayramıdır. İsa Mesih dünyanın tüm günahını kendi bedeninde taşıyarak buna iman eden herkese cennet kapısını açmıştır. Noel bayramı halk arasında yılbaşı kutlamasıyla karıştırılır. Yılbaşı Noel bayramına yakın olmakla beraber Hıristiyanlıkla alakası olmayan bir kutlamadır. İncil inancı evrensel bir inançtır ve hiçbir dil, millet veya kültür ayrımı gözetmez. Kilisemiz, Türkçe ibadet eden ve Türkiye’nin milli ve kültürel değerlerini taşıyan bir kilisedir. Kutlamalarımızda, ibadetlerimizde olduğu gibi enstüramanlar eşliğinde Tanrıya sevgimizin ifadesi olan ilahiler söyleriz. Tevrat, Zebur ve İncilden bölümler okuyup dualarla Tanrıya övgülerimizi söyleriz. Noel, içki içmek ve eğlenmek anlamına gelmiyor.

Yorumlar kapatıldı.